(Oppland Arbeiderblad)

Skreia – Kolbu KK 2–3

Med seks minutter igjen fikk Skreia en gedigen mulighet til å utlikne til 3–3.

I veien mellom mål og ballen stå Mathias Hasle. Kolbu-keeperen var en av banens beste og etter at seieren var sikret var han meget godt fornøyd med prestasjonen.

– Det kom et innlegg og da var målet å snu seg rundt og bare få kasta ut et bein. Jeg klarte det, men er også glad for at Røise (Eirik) klarte å få ballen vek fra mål da den var farlig nærme krysset der, sa Hasle.

Se Hasles utrolige redning her:

Mesterlig keeperspill

Hasle innrømmer at det føles godt å varte opp med matchavgjørende redninger i et lokalderby.

– Det er selvfølgelig veldig digg. I tillegg fikk vi revansj fra kampen i cupen. Det betyr mye å vinne i dag og det er også spesielt når så mange møter opp.

Han legger til:

– Å få fram bra redninger når man bruker så mye tid og energi på dette er også godt.

Hasle var imponert over hvordan Kolbu sto fram på den samme gressmatta hvor de for bare en drøy måned siden røk ut i cupen mot Skreia.

– Vi var et mye bedre kollektiv i dag. Samspille var bedre. Vi sto bedre imot og visste hva Skreia kom med. Da vi puttet først hadde også det litt å si for kampen, sier han.

Tøffe dueller

Kampen ble også preget av dueller og høy temperatur. I første omgang kunne det gått galt da Skreias Adonis Sopa stormet inn i feltet og til dels kolliderte med Hasle da han forsøkte å redusere gjestenes ledelse.

– Han prøvde å få tak i ballen, så kjente jeg beinet hans og ballen godt i brystkassa. Det gikk heldigvis bra.

Fredagens seier sørget for fortsatt tabelltopp for Kolbu. Laget har dessuten vunnet alle sine kamper på bortebane denne sesongen og står med 12 poeng og full pott.

– Det er perfekt. Det viktigste med starten i år var å få med seg poeng her og der. Nå har vi 12. Det er en drømmestart. Nå må vi bygge på det vi har gjort så langt og ikke legge oss bakpå. Så får vi terpe på det som har vært dårlig, sier Hasle.

Slik var kampen

Sist gang Skreia og Kolbu KK møttes ble sistnevnte sendt ut av cupen i siste kvalifiseringsrunde til NM med 3–4 i sekken. Fredag møttes lagene igjen og 4. divisjons serieleder Kolbu skrudde på turboen og vant til slutt et gloheit lokaloppgjør.

Etter bare ni minutter sørget Sindre Haugli Pedersen for en drømmeåpning på kampen da han sendte Kolbu opp i ledelsen. Gjestene satte på turboen og hadde god kontroll på motstanderen store deler av den første omgangen.

Knut Olav Veimodet doblet ledelsen rett før pause.

Rett i strupen etter pause

Skreia luktet på en redusering før pause og umiddelbart etter hvilen kom den.

Adonis Sopa banket inn 1–2 etter 50 minutter og feiret vilt mot egne tilskuere.

Selv om håpet ble tent var det likevel gjestene som skulle få den neste nettkjenningen.

Etter 77 minutter fikk Jonas Sangnæs Thorsbakken med seg ballen godt inne på Skreias halvdel og lirket den forbi Nima Hooshangi i mål.

Bare få minutter senere satte Steffen Hjelmtvedt nok en redusering for Skreia med sin 2-3-scoring.

Skreia kjørte alt de kunne mot tampen og hadde flere muligheter, men klarte ikke få den siste ballen i mål som kunne gitt ett poeng.

Kolbu KK er så langt ubeseiret i 4. divisjon med fredagens seier. Alle kampene har blitt vunnet på bortebane.

Skreia ligger på femteplass med seks poeng.

Fakta

Skreia – Kolbu KK 2–3 (0–2)

Scoringer: 0–1 Sindre Haugli Pedersen (9), 0–2 Knut Olav Veimodet (45), 1–2 Adonis Sopa (50), 1–3 Jonas Sangnæs Thorsbakken (77), 2–3 Steffen Hjelmtvedt (81).

Gule kort: Jesper Brodshaug Langgård (Skreia), Henrik Gramm Myhre, Tov Magne Dyste (Kolbu KK).

Dommer: Jan Birger Hammerdal, Roterud IL

Tilskuere: Ca. 400

Skreia (3-4-3): Nima Hooshangi – Morten Olafsen, Dag Alexander Olsen, Lars Alund – Marcin Ryszka, Amund Kjelsberg (Emil Alm-Hansen 16. / Jesper Brodshaug Langgård 53.), Thomas Løkken, Petter Haugen – Steffen Hjelmtvedt, Adonis Sopa, Jonas Leenen.

Kolbu KK (3-4-1-2): Mathias Hasle – Simen Stensrud (Jo Henrik Jansen 70.), Tov Magne Dyste, Eirik Røise – Håvard Gramm Myhre, Eivind Sivesind Molstad, Pål Jørgen Slåtsveen (Mathis Thyli 62.), Henrik Gramm – Jonas Thorsbakken – Sindre Haugli Pedersen (Lars Ødemark 86.), Knut Olav Veimodet.