I de høyereliggende områdene i Gjøvikregionen våknet folk til snø på bakken onsdag.

11. november 2019 skrev OA om at vinteren var her for fullt, og bilder tatt av Statens vegvesens trafikkamera viste snødekte veier og grøfter. På dagen tre år senere publiserte OA bilder som viste en ganske annen virkelighet. Helga som var, viste mange varmegrader.

Etter helga har temperaturen sunket, og onsdag falt det snø mange steder. Blant annet trenger man ikke reise lenger opp enn til Kopperud skole på Gjøvik for å se de hvitdekte grasbakkene.

Har du bilder av hvordan det så ut hos deg onsdag morgen? Send oss til tips@oa.no.

Rundt tre mm

Tirsdag kveld sendte Meteorologisk institutt ut farevarsel om snø på store deler av Østlandet og i Agder.

– Fra torsdag og videre utover uka blir det snø i indre og høyere strøk. I enkelte områder ventes det over fem centimeter på 24 timer. Snøgrensa ligger på rundt 200-500 meter. Utover i helga kan snøen krype enda lengre ned, skrev de i varselet sitt.

Ifølge værmeldingstjenesten til Yr, var det meldt tre millimeter med nedbør over Gjøvik fra midnatt og fram til klokka 07 onsdag. For Kapp på Østre Toten var det spådd 2,8 millimeter nedbør, mens det for eksempel i Nord-Torpa i Nordre Land, som vanligvis er litt tidligere ute med snøen, fikk 3,2 millimeter nedbør.

Minket i Valdres

Langs alle de store veiene i Vestoppland, som E6, fylkesvei 33 og riksvei 4, er det snø å se, men det er ikke meldt om at kjøreforholdene skal ha skapt problemer ved 08-tiden. Langs E16 gjennom Valdres, er det riktignok ikke snø å spore. Verken i Begnadalen, Ryfoss eller Kalplassen viser Statens vegvesens trafikkameraer snø.

Allerede i slutten av september i år ble det sendt ut farevarsel om snøføre på Valdresflye. Mange steder har det vært snø ei stund.

– Folk må ikke tro at dette er et gammelt bilde. Det er tatt nå, sa trafikkoperatør Barbro Venhagen i Statens vegvesen til OA om et snødekt bilde på veikameraet deres.

De siste dagene og ukene har det varme været riktignok ført til at snøen de fleste steder i Valdres er borte. Det er nesten bare på Valdresflye, godt over 1000 meter, at man nå finner snø.