Einadagene ga hjertestarter til sportsklubben: - Vi har ingen å miste i bygda vår

GAVE: Einadagene ga sportsklubben en hjertestarter til å ha på Prestmarka. (f.v) Ole Edvard Løken, Eirik Hamre Korsen og Anne Linn Dambråten.

GAVE: Einadagene ga sportsklubben en hjertestarter til å ha på Prestmarka. (f.v) Ole Edvard Løken, Eirik Hamre Korsen og Anne Linn Dambråten. Foto:

Den tredje utgaven av Einadagene fant sted denne helgen. Den gode stemningen i sentrum holdt til og med de verste regnbygene unna.

DEL

- Vi er målløse, stråler Einadagenes leder, Anne Linn Dambråten.

Åpningskonserten fredag med Gaute og Karoline Ormåsen ble en pangstart på festivalhelgen.

– Magisk og en-gang-i-livet-opplevelse med så mye folk, fint vær, blikkstille fjord, solnedgang og god stemning, sier Dambråten.

Været holdt

Lørdagen var det spådd dårlig vær og arrangøren fryktet at været skulle sette en liten stopper for arrangementet, men slik ble det ikke.

– Det ble oppholdsvær 90 prosent av tiden noe skulle foregå ute, så det var skikkelig flaks. Været stopper ikke folk, og vi er veldig takknemlig for at så mange tok turen, sier Dambråten og legger til:

– Folk virker veldig fornøyd med dagene. Og det har vært et velfylt program og mange aktiviteter å ta del i.

Lørdagen ble satt igang av kultursjefen i Vestre Toten, Elisabeth Lund. Hun fikk æren av å klippe den røde snoren og erklære Einadagene for åpnet.

Et innslag Einadagenegeneralen likte svært godt var startskuddet på festen lørdag kveld.

– Eina musikkforening spilte kjente låter, fri for marsj. Dette var helt rått og hørtes ikke ut som korpsmusikk. For en opplevelse. Det håper jeg kan repeteres senere, smiler Dambråten.

Hjertestarter til sportsklubben

Einadagene besluttet at deler av overskuddet fra fjoråret skulle gå til hjertestarter i Prestmarka.

– Prestmarka har mye aktivitet året rundt, fotball, turn, langrenn, skytterbane. Det er mange som er i aktivitet. Per i dag er det ikke noe hjertestarter på denne siden av fjorden, forklarer Dambråten.

I sentrum av Eina finnes det en ved sundskogvegen, på østsiden av fjorden er det en både på Metallco og i kirkestuen.

– Selvfølgelig er det viktigste at man har lært seg hjerte lungeredning og ikke er redd for å prøve. Men skulle behovet være der, noe vi håper å slippe, har man hjelpemidler tilgjengelig, sier Dambråten og legger til:

– Vi har ingen å miste i bygda vår.

Lederen i sportsklubben, Eirik Hamre Korsen, tok imot gaven fra Einadagene.

– På vegne av sportsklubben takker vi Einadagene for å gi oss en hjertestarter. Jeg håper vi aldri får bruk for den, men det er en trygghet å ha hvis tilfellet oppstår, sier Korsen.

Eina Bygdeungdomslag delte også i år ut ildsjelprisen. Den gikk til Ann Marie Berge. (f.v) Ann Marie Berge, Cathrine Midtbu, Vilde Blåvarp og Marthe Marie Flenes Ulven.

Eina Bygdeungdomslag delte også i år ut ildsjelprisen. Den gikk til Ann Marie Berge. (f.v) Ann Marie Berge, Cathrine Midtbu, Vilde Blåvarp og Marthe Marie Flenes Ulven.

Artikkeltags