(Oppland Arbeiderblad)

Etter nederlaget for naboene FK Toten forrige serierunde, hadde reservelaget til Raufoss en jobb å gjøre mot Florø under lørdagens tidligkamp i Norsk Tipping-ligaen. Det skilte ett poeng mellom lagene på tabellen før dette oppgjøret, med fordel Raufoss 2. Det som så ut som skulle bli en jevnspilt kamp, skulle også bli det, men det var de gulkledde som startet kampen best.

Perlescoring

Det var kun etter fire minutter spilt, Mame Mor Ndiaye gjorde det som skulle avgjøre hele kampen. Det var et hjørnespark som endte langt bak i feltet, plukket Ndiaye opp ballen og sto henholdsvis helt stille på hjørnet av 16-meteren. Etter litt småjusteringer, skyter han på stedet han står og ballen daler ned i lengste kryss. Dette var Ndiaye sin første scoring for sesongen.

– Det føles veldig bra å få den første for sesongen. Det er lenge siden jeg har startet en kamp, så jeg har gledet meg mye, sa han etter kampen.

Mame Mor Ndiaye har fastet gjennom ramadan og dette har resultert i lite spilletid for spilleren født i Senegal. Han innrømmer at det har vært en vanskelig start på sesongen.

Spist lite

– Jeg har ikke spilt så veldig mye, men jeg er nå ferdig med ramadan og kan endelig trene for fullt igjen. Det ser jeg veldig fram til. Nå jobber jeg fram mot å starte for førstelaget igjen, som jeg ser fram til, sa kampen eneste målscorer Ndiaye.

Det er første gang denne sesongen Ndiaye er med reservene til Raufoss. I forrige sesong hadde han kun én opptreden for Raufoss 2, men senegaleseren ser det ikke på som negativ å ta turen ned noen divisjoner for å kamptrening.

– Det føles veldig bra å komme hit for å få spilletid, selv om det er noen divisjoner ned er dette fortsatt Raufoss, og derfor gir jeg alt, avslutter en fornøyd Ndiaye. Med kun den ene scoringen fra Ndiaye, holdt Raufoss 2 Florø helt inn.

Florø ble redusert til ti mann etter 67. minutter da Elias Hovland som sistemann felte Hynor Gashnjani på vei alene mot keeper, og dermed ble jobben enda enklere for Raufoss som hadde god kontroll ellers i løpet av kampen.

Etter seieren i dag for Raufoss 2 klatrer de helt opp til tredjeplass med ett poengs forsprang på Molde 2 og Elverum, som skal spille sine kamper i morgen mot henholdsvis Brumunddal og Hødd 2.

Fakta

Raufoss 2 – Florø 1–0 (1–0)

Scoringer: 1–0 Mame Mor Ndiaye (4.)

Dommer: Herman Bostad, full kontroll.

Gule kort: Qasem Qorban Mohseni, Raufoss Fotball. Oscar Nordal, Emil Halstensen og Lido Lotefa, Florø.

Røde kort: Elias Hovland, Florø.

Tilskuere: Ca. 40

Raufoss 2s lag: Rino Lund Johnsen – Amund Møllerhagen, Joachim Lundhagebakken, Kristoffer Linnerud, Isak Lier-Gunes – Erik Ansok Frøysa, Even Bydal, Hynor Gashnjani (Vetle Jørgentvedt fra 85.) – Sander Werni, Qasem Qorban Mohseni (Andreas Farup fra 76,), Mame Mor Ndiaye.