(Oppland Arbeiderblad)

Stabæk var klart best før pause, men i andre omgang jevnet kampen seg ut og Raufoss øynet håp om poeng. Det satte de en effektiv stopper for selv etter stygge feil som punkterte kampen det siste kvarteret.

På defensiven

Stabæk var det beste laget de første 45 minuttene. Fjorårets eliteserielag flyttet beina litt raskere, var litt bedre med ballen, litt flinkere i ballvendinger og langt farligere offensivt enn et Raufoss-lag som produserte kun en corner og to halvslappe skudd rett på keeper de første 45 minuttene.

Raufoss ble i lange perioder presset bakover i banen, men holdt god stand defensivt. Helt til drøye halvtimen var spilt. Da ble ikke Sturla Ottesens løp fulgt på et godt innlegg på tvers av feltet og Stabæks flankespiller kunne dundre ballen i mål.

Raufoss hadde flere fine muligheter til overganger før pause, men de fleste ble ødelagt av dårlige pasninger og ikke gode nok løp rundt ballfører. Derfor ledet Stabæk helt fortjent ved pause.

Inn i kampen

Raufoss kom seg høyere i banen i en andre omgang. Etter et langt skadeavbrekk, da Simen Wangberg og Markus Aanesland støtte sammen i en hodeduell, var det Raufoss som tok over initiativet i kampen. Uten at de gule og svarte klarte å spille seg fram til de helt store sjansene. Flere skuddforsøk ble blokkert.

Grove feil avgjorde

Da Raufoss var kommet godt inn i kampen igjen skjedde det som ikke skulle skje. Raufoss skulle spille seg ut, og Håkon Butli Hammer mistet ballen 25 meter foran eget mål. Kristoffer Hansen takket og bukket og skjøt via Gudjonsson og i mål.

Som om ikke det var nok så ble Raufoss fraløpt på siden og markeringen foran mål glemt bare minuttet senere. Da sto det 4–0. Stabæk kunne økt til 5–0 også, men Nicolai Fosso Fremstad felte en motspiller på vei igjennom og pådro seg rødt kort og karantene i den tøffe bortekampen mot Start førstkommende torsdag.

Fakta:

Raufoss – Stabæk 0–4 (0–1)

Scoringer: 0–1 Sturla Ottesen (34), 0–2 Kristoffer Hansen 79) og 0–3 Hansen (81) og 0–4 Fredrik Krogstad (90+11)

Gule kort: Mame Mor Ndiaye

Rødt kort: Nicolai Fosso Fremstad

Dommer: Jørgen Haugen, Kurland – god

Tilskuere: 1042

Raufoss: Ole Kristian Lauvli – Herman Johan Haugen, Arnar Tor Gudjonsson (Tobias Sagstuen Andersen 86.), Nicolai Fosso Fremstad, Emile Dadjo – Erik Frøysa, Håkon Butli Hammer, Markus Johnsgård – Fillip Brattbakk (Gard Simenstad 65.), Mame Mor Ndiaye, Markus Aanesland (Markus Karlsbakk 67.)