Fieh nominert til Spellemann

NOMINERT: Sofie Tollefsbøl og Fieh.

NOMINERT: Sofie Tollefsbøl og Fieh. Foto:

Av

Sigrid høstet flest nominasjoner da årets Spellemann-nominerte ble offentliggjort fredag formiddag – med navnene opplest av nybakt kulturminister Abid Rajah.

DEL

– Dette var stas. Veldig kult å bli anerkjent for all den jobben vi har lagt ned de siste årene, sier Sigrid i en uttalelse til NTB.

Hun er nominert hele fire ganger – i gjeve klasser som Årets album og Årets låtskriver og Årets låt, så vel som i popartistkategorien.

Resultatet får hun og de andre nominerte artistene vite lørdag 28. mars i Chateau Neuf i Oslo. Sigrid var på farten og ikke til stede fredag. Men hun er et eksempel på det Raja trakk frem:

– På tvers av mange sjangere er norsk musikk i verdensklasse, sa Venstre-statsråden før fredagens arrangement.

Nominert fra Eina

Popgruppen Fieh er nominert til Spellemann for «Cold Water Burning Skin».

Fieh består av følgende: Ola Øverby på trommer, Andreas Rukan på bass, Edvard Synnes på tangenter, Jørgen Kasbo på gitar, Lyder Øvreås Røed på trompet, koristene Solveig Wang og Thea Arnesdotter Lien, samt selvfølgelig Sofie Tollefsbøl fra Eina, vokalist og frontfigur.

Urbanhelter

Karpe-gutta Magdi og Chirag høster tre nominasjoner for sitt «SAS Plus / SAS Pussy»-prosjekt – i Årets album, i urbankategorien og sammen i Årets låtskriver. I urban konkurrerer de to 35-åringene som de reneste gudfedre mot den ti år pluss yngre generasjonen under, i form av Dutty Dior, Isah og Lil Halima.

Dutty Dior og Isah er sammen nominert til Årets låt med «Hallo». Hver for seg hanker de inn nominasjoner for sine respektive utgivelser «Pará / Normal» og «Sukkerspinn & Hodepine», og som Årets gjennombruddsartister som kan vinne 250.000 kroner i Gramostipend.

Gjennombruddsnominerte artister er videre girl in red, Bokassa, rockerne i brenn og indiebandet Pom Poko. De to sistnevnte har også nominasjoner i respektive sjangerkategorier.

Trippel for Arif og Gabby

Arif har tre nominasjoner, det samme har Gabrielle. Flere med to nominasjoner er Signe Marie Rustad, bandet No. 4 med tekstforfatter Emilie Christensen samt Ruben.

Også folkemusikeren Helga Myhr er dobbeltnominert – og skal konkurrere mot seg selv i klassen for folkemusikk og tradisjonsmusikk. Der er hun nominert både for sin egen utgivelse og med gruppen Morgonrode.

Frida Ånnevik er nominert i tekstforfatterklassen for sine gjendiktninger til norsk av andres, engelskspråklige låter – noe som også fikk henne nominert i viseklassen.

46 år etter

Der møter «Hver gang vi møtes»-aktuelle Ånnevik på veteranen Benny Borg, som har en ny Spellemann-sjanse – 46 år etter at han ble priset som årets mannlige popartist. Han høstet ytterligere to nominasjoner på slutten av 70-tallet, og gjorde comeback som plateartist etter 20 år i 2016. I fjor slapp han oppfølgeren «En dag på jorden».

I kampen om Årets låt-hederen går spennvidden fra MGP-vinner Keiino med «Spirit in the Sky» til Nicolay Ramms humorsang «Raske briller».

Nominerte i klassen Popgruppe

* Fieh for «Cold Water Burning Skin»

* Highasakite for «Uranium Heart»

* No. 4 for «Duell»

* Seeb for 2019-produksjonen

Artikkeltags