(Oppland Arbeiderblad)

Søndag ettermiddag møttes Sogndal og Raufoss til det som er totningenes nest siste treningskamp før sesongstarten. Raufoss-gutta har levert en god sesongoppkjøring, men i dag måtte de nøye seg med uavgjort.

På tirsdag sendte Raufoss erkerival HamKam hjem med tre i sekken, etter en overbevisende oppvisning i Raufosshallen. Søndag ettermiddag spilte de 0–0 mot sogndølene.

Jevn første omgang

Begge lag gikk ut i høyt tempo fra start i Valdres storhall. Raufoss fikk den første store sjansen. Loris Mettler mottok ballen på 20 meter etter fint Raufoss-spill. Et nydelig skudd på direkten fra sveitseren smalt i stanga etter fem minutter.

Se kanonskuddet:

Det var Sogndal som var det farligste laget etter den store sjansen til Raufoss, men gutta fra saftbygda slet med å skape de største målsjansene.

Det bølget fram og tilbake inn mot hvilen, men ingen av lagene maktet å sette motstanderens keeper på noen nevneverdig prøve. Sogndal var farlig frampå ved et par anledninger, men viste mangler i de avgjørende øyeblikkene.

Mer fart i andre omgang

Kun sekunder ut i andre omgang fikk Westerlund en brukbar sjanse for Raufoss. Westerlund mottok en lang ball fra motsatt side, tok med ballen inn i boksen og fikk avsluttet fra spiss vinkel. En beinparade fra Fij hindret Raufoss i å ta ledelsen.

Se sjansen til Westerlund:

Det var de gule og svarte fra Toten som presset på for ledelse i innledningen av den andre omgangen. Mettler kom til en god skuddmulighet innenfor 16-meteren og Raufoss opprettholdt presset med flere hjørnespark og halvsjanser.

Stor mulighet

Etter 61 minutter kom Sogndal til en god skuddmulighet. Den tidligere Raufoss-spilleren Kristoffer Nessø fyrte løs fra kanten av boksen. Forsøket var imidlertid ikke nok til å overliste Lauvli i målet til Raufoss.

Simen Hagbø, som ble byttet in i det 66. minutt, kom til en kjempesjanse etter 72 minutter. Gard Simenstad fikk ballen på høyre side og spilte en nydelig ball inn til Hagbø som fikk en Gyllen mulighet fra åtte meter. Fij nektet den unge venstrebacken sitt første mål for Raufoss.

Se den store muligheten:

Unøyaktighet

Deler av kampen var preget av to lag som for anledningen var noe upresise. I overganger og andre avgjørende øyeblikk satt ikke pasningsspillet helt slik det skulle.

Sogndal presset på for en scoring i sluttminuttene, men maktet ikke å utspille forsvaret til Raufoss. Det var en jevnspilt kamp mellom OBOS-rivalene der begge hadde sine muligheter. I siste fase av angrepsspillet var ingen av lagene vasse nok, og dermed endte kampen målløs.

Raufoss spiller sin siste treningskamp før sesongstart hjemme mot Brattvåg neste helg. Deretter venter første serierunde i OBOS-ligaen borte mot opprykkslaget Hødd mandag 10. april.

Se alle kampene til Raufoss denne sesongen i Direktesport.