Det er bransjeforeningen Baker- og Konditorbransjens Landsforening (BKLF) som står bak konkurransen, og det er i år tredje gang Årets Bakeri kåres i Norge. Tidligere har Edgars Bakeri i Mandal og Elda Bakeri i Sandnes vunnet den etter hvert prestisjefylte konkurransen, får Toten Idag opplyst i en pressemelding.

Blant de nominerte er Holmen Crisp på Kapp.

Bakeriet kunne i januar feire designpris for serien med glutenfritt mel som bærer navnet Jytte. I oktober ble Holmen Crisp tildelt Bedriftutviklingsprisen for landbruket i Oppland.

Siden nyttår

Nomineringen av bakerier har pågått siden 1. januar. Nå starter en fagjury jobben med å vurdere de nominerte bakeriene.

Før påske skal det stå igjen tre bakerier som går til finalen.

Finalistene får da besøk av et team som skal intervjue kunder og observere kundeopplevelsene i butikk. Dette skal filmes og dokumenteres og vil bli brukt som grunnlag for selve kåringen av Årets Bakeri 2020.

Dette er de nominerte i Årets Bakeri 2020:

Maison Grabot, Sandefjord

Jåblom Bakst, Haugesund

Hevd, Trondheim

Moulangerie, Melhus

Kortreist Lykke, Risør

Harmoni Håndverksbakeri, Porsgrunn

Holmen Crisp, Kapp

Gjerstadbakeren, Gjerstad

Baker Hansen, Østerås

Rosenborg Bakeri, Trondheim

Sour To The People, Hønefoss

Klingeling, Skien

Spennende bakerier

– Juryen har fått en mangfoldig liste med bakerier av forskjellig størrelse; fra de aller minste håndverksbakeriene til store bakerikjeder med mange utsalg. De nominerte er i tillegg en god blanding av helt nyetablerte bakerier og bakerier med lang driftshistorie. I år har vi også fått med flere nisjebakerier som spesialiserer seg innenfor én kategori, sier jurylederen.