Hektiske dager for elevene før Konsertvikua: - Jeg har aldri fremført med instrument før

Fra venstre: Karoline Jensen, Veronica Ellingsen, Ingvild Synnøve Waagbø og Regine Matre Nordheim.

Fra venstre: Karoline Jensen, Veronica Ellingsen, Ingvild Synnøve Waagbø og Regine Matre Nordheim.

Det blir hektiske dager med øving når flere av elevene på Toten Folkehøgskole skal spille forskjellige instrumenter de aldri har prøvd før.

DEL

På Toten Folkehøgskole er elevene på de musikalske linjene i full sving. 13 av elevene skal være med og holde konsert kommende lørdag i Konsertvikua, og flere av de skal spille instrumenter de knapt har rørt.

Karoline Jensen (19) fra Halden fikk høre om skolen av ei venninne som allerede har gått et år på Toten som sa hun hadde det veldig koselig der. Da søkte Jensen seg inn på skolen, men i utgangspunktet en annen linje.

– Jeg begynte på PPL (Psykologi Pedagogikk Ledelse), men etter to uker bytta jeg til musikklinja. Jeg har alltid vært interessert i musikal og drev med teater som barn, men det stoppa litt opp på grunn av mye skole på videregående.

Karoline har spilt litt piano tidligere, men plukket for første gang opp en bass ved starten av skoleåret.

– Jeg ble spurt om jeg kunne prøve bassen, og da ble det sånn. Det blir første gang jeg spiller instrument foran folk. Jeg er veldig spent og det er nok litt nerver rett før, men med engang det starter blir det gøy, akkurat som på teater, sier Karoline.

Karoline Jensen (19) har erfaring med teater, men på konsertvikua blir det første gangen hun fremfører for et publikum med instrument.

Karoline Jensen (19) har erfaring med teater, men på konsertvikua blir det første gangen hun fremfører for et publikum med instrument. Foto:

Trommer og bass

Ingvild Synnøve Waagbø (19) kommer fra Nord-Troms, og til Konsertvikua skal hun spille både trommer og bass, som hun aldri har gjort før.

– Jeg går på Scene Musikk Teater, men er helt ny på trommer og bass. Det er veldig fint å gå på skolen her hvor jeg kan prøve instrumenter jeg aldri har tatt i. Vi har bare øvd noen måneder, med opphold på grunn av blant annet Berlin-tur og høstferie. Det blir nok noen intense dager fram til konsert. Det er litt skummelt, men sånne ting er veldig artig, sier Ingvild.

Ingvild skal synge i lag med Regine Matre Nordheim (19). Hun har vært litt borti gitarspill før, men prøver seg nå ikke bare som sanger, men også på bass og trommer.

Ingvild (t.v.) synger sammen med Regine. Begge to prøver seg også som trommeslagere og bassister for første gang.

Ingvild (t.v.) synger sammen med Regine. Begge to prøver seg også som trommeslagere og bassister for første gang.

Piano

Simen Martinsen (19) fra Steinkjer holder seg litt mer til det han kan ifra før. Han gikk musikklinja på videregående, og spiller piano.

– Jeg har tenkt å lære med å spille gitar etter hvert, sier Simen.

Under konserten skal han synge, og gleder seg veldig til å vise fram hva de øver på på skolen.

– Jeg er veldig klar for konsert, og håper det kommer så mange folk som mulig. Det er gratis, så det er bare å komme.

Simen Martinsen (19) øver ilag med musikklærer Petter Amundgård.

Simen Martinsen (19) øver ilag med musikklærer Petter Amundgård. Foto:

Veronica Ellingsen (20) fra Vinterbro har tatt sangtimer i seks år, og hadde egentlig søkt seg inn på folkehøgskole i Seljord. Men Seljord fjernet linja som Veronica ønsket å gå, og søkte seg til Toten på anbefaling av ei venninne helt på tampen av sommeren.

– Jeg begynte her for å drive med låtskrivning og lage musikk, og så har jeg lyst til å lære meg piano etter konserten. Jeg håper konserten går bra, og det blir nok mye øving de neste dagene, sier Veronica.

Veronica hadde aldri vært på Toten før, og sier det er spesielt én ting hun kommer til å huske godt:

– Jeg sitter igjen med at det er mange traktorer her. Man ser fort når man er på Toten, og det er veldig fint her.

Veronica ønsker å lære seg piano, og får her hjelp av Ingvild.

Veronica ønsker å lære seg piano, og får her hjelp av Ingvild. Foto:

Artikkeltags