Pass på – fra og med mandag må du ha time hos politiet for å få utstedt pass

PASS PÅ: Fra og med mandag 11. november må du ha avtale hos politiet for å få utsted pass. Illustrasjonsfoto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

PASS PÅ: Fra og med mandag 11. november må du ha avtale hos politiet for å få utsted pass. Illustrasjonsfoto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto:

DEL

Politiet i Innlandet opplyser at fra og med mandag 11. november vil alle passlokasjoner i Innlandet politidistrikt ha timebestilling for utstedelse av pass. Målet er at innbyggerne skal få et mer oversiktlig tilbud.

– Vi håper at kundene våre vil oppleve dette som et positivt tiltak. Målet er blant annet minst mulig kø når kundene kommer til politistasjonen eller lensmannskontoret, sier avsnittsleder for pass og ID i Innlandet politidistrikt, Tom Lien.

– Timebestillingen vil også gjøre det mer forutsigbart for dem som har lang reiseveg, står det i en pressemelding fra politiet.

Sjekk passet ditt

Erfaringsmessig er det en rolig periode nå fram mot februar og mars 2020. Ved å bestille time i denne perioden så slipper man kanskje lange køer på våren og sommeren.

– Vi oppfordrer alle til å sjekke egne pass og også barnas pass slik at en kan være i forkant med fornying, sier Lien.

I Innlandet politidistrikt er det passavdelinger på Gjøvik, Hamar, Lillehammer, Fagernes, Otta, Gran, Tynset, Elverum og Kongsvinger.

Du kan bestille time på politiet.no/pass

Artikkeltags