(Oppland Arbeiderblad)

En totning sto i Vestre Innlandet tingrett tiltalt for tre forhold av kjøring uten førerkort, samt ett tilfelle av fartsovertredelse.

Siktede avga en uforbeholden tilståelse, og tilståelsen ble styrket av andre forhold som blant annet video av villmannskjøringen.

Siktelsen gjaldt kjøring av moped på natta i august 2021 i Raufoss, å ha kjørt i 115 kilometer i timen gjennom 60-sone i Vestbygda på Østre Toten i november samme år, og i juli ha ført en personbil i Østre Toten. Tiltalte hadde altså ikke førerkort.

Kjøring i 115 kilometer i timen i 60-sone skal medføre påstand om ubetinget fengsel, ifølge riksadvokaten, og tar utgangspunkt i fartsovertredelsen som det mest alvorlige forholdet og bærende for straffeutmålingen.

Påtalemyndigheten har imidlertid etter en helhetsvurdering, hvor blant annet flere av overtredelsene ligger noe tilbake i tid, overtredelsens art og siktedes alder funnet at fengselsstraffen kan gjøres betinget med prøvetid på to år. Det betyr at påtalemyndigheten fraviker kravet om ubetinget fengsel.

Retten fant at siktede skulle dømmes i samsvar med påtalemyndighetens forslag til straff. Dette hadde ikke siktede merknader til.

Dermed ble totningen dømt til 24 dagers betinget fengsel.

Les også

Ungdom og rus: – Politiet skal ikke være sosionomer