Dette er Toten Idag-redaksjonen

Av
DEL

Med en foreløpig redaksjon på tre personer skal Toten Idag gi totninger nyheter, spennende historier og personlige møter i de to Toten-kommunene.

Avisen kommer bare ut digitalt, på pc, mobil og som en egen app – ikke som papiravis. Sakene vil også kunne dukke opp på oa.no og i OAs papirutgave.

Som OA-abonnent har du tilgang til alt på totenidag.no inkludert i abonnementet ditt.

Redaksjonen holder til i Audheimgården i Lenagata 32.

En god lokalavis

– Vi ønsker å gjøre en enda bedre jobb som lokalavis – for innbyggerne på Toten. Vestre og Østre Toten, og kommunenes innbyggere, er viktige for oss. Det er et kraftsenter for industri og teknologisk innovasjon, samtidig som det er et «matmekka» av gode råvarer. Området fortjener god regional- og lokaljournalistikk, sier ansvarlig redaktør og daglig leder Erik Sønstelie i OA.

Har du tips til hva vi kan skrive om? Send oss ditt tips på tips@totenidag.no!

Seriøs, god og glimt i øyet

Oppland Arbeiderblad, som er registrert eier av Toten Idag, har som Medie-Norge for øvrig vært gjennom store endringer. Digital framgang de siste årene fører til at avisa kan satse mer.

– Det er gledelig å kunne komme med et nytt produkt, sier Sønstelie, og legger til at avisa går inn for å være en «feelgood»-avis for totninger og for dem som er interessert i Toten.

– Oppland Arbeiderblad skal være en god regionavis, som dekker de store sakene og trekker de store linjene. Samtidig skal vi være god og nær lokalavis. Med Toten-prosjektet kan vi bli enda bedre som lokalavis, sier han.

Der folk er

Toten Idag jobber i tett samarbeid med Oppland Arbeiderblad, men er med sine tre ansatte framstå som et helt eget produkt atskilt fra det redaksjonen i Oppland Arbeiderblad jobber med. I tillegg til redaktør Espen Amundrud Solhaug, er Stig Kenneth Limmesand og Henning Raae Fosslien engasjert i den nye avisen.

Toten Idag har abonnementspris på 89 kroner for å sikte seg inn på et ungt publikum.

– Vi ønsker å treffe de unge på Toten bedre enn vi har gjort tidligere. Vi vil være der folk på Toten er og berøre de temaene som også de unge mener er viktig, ikke minst barnefamilier, sier Espen Amundrud Solhaug.

Har du hørt podkasten vår? Her finner du alle episodene av «Talas!».

Den er også tilgjengelig på Spotify og andre steder du kan høre podkaster.Dette er Toten Idag-redaksjonen:

Henning Raae Fosslien (28), journalist i Toten Idag

Tips Henning her!

Henning er fra Eina, og har de siste årene jobbet og studert i Bodø. Han har blant annet hatt sitt eget radioprogram på NRK P3, «Raae og Osnes» sammen med komiker Erlend Osnes. Henning er også spillende trener for A-laget til Eina SK i 6. divisjon.

– Etter åtte år med tant og fjas rundt om i Bodø, Trondheim og Oslo fikk jeg omsider bestilt meg en enveisbillett tilbake til Eina. Det har vært gode år med læring og sekken med erfaringer er fylt opp etter jobbing med radio, avis og underholdning. Nå gleder jeg meg til å få bruke den kompetansen til å vise fram bygda mi. Dialekta sitter godt, patriotismen er stor og engasjementet skal ei betviles, sier Henning Raae Fosslien.

JOURNALIST: Henning Raae Fosslien.

JOURNALIST: Henning Raae Fosslien.

Belinda Jørandli Rudsengen (27), journalist i Toten Idag

Tips Belinda her!

Etter et drøyt år i permisjon er tida endelig inne for å finne tilbake til tastaturet, notatblokka og kameraet.

Heldig som jeg er har dette nå blitt plassert på Lena, hvor jeg gleder meg til å få brukt journalistutdannelsen i praksis, og ta fatt på hverdagen som en del av Toten Idags redaksjon.

Som nylig tilbakeflytta «lænning» kan jeg ikke skryte på meg å være totning selv. Kjærligheten til bygda og det den har å by på krysser imidlertid kommunegrenser, og jeg gleder meg til å bli bedre kjent med Toten og alt distriktet har å by på.

Første gang jeg satte fot i OAs lokaler på Dokka var jeg 14 år gammel, og selv om studiene trakk meg inn til storbyen har bygda alltid vært hjertet nærmest.

Å møte folk der de er, få innblikk i deres hverdag og alt det de engasjerer seg i er det jeg liker aller best med journalistyrket, og jeg er spent på å se hva som rører seg på Toten.

Hvis du bryr deg om noe, er det garantert flere som gjør det – så ikke nøl med å ta kontakt!

JOURNALIST: Belinda Jørandli Rudsengen.

JOURNALIST: Belinda Jørandli Rudsengen.

Espen Amundrud Solhaug (31), redaktør i Toten Idag

Tips Espen her!

Espen er fra Gjøvik. Han begynte som frilanser i OA i 2007, og har hatt forskjellige arbeidsoppgaver i mediehuset siden han ble ansatt.

Før Toten Idag ble lansert arbeidet han som frontsjef på desken i Oppland Arbeiderblad.

– Toten Idag skal være moro for både leserne og oss i redaksjonen. Det skal være gøy å lese nettavisa vår. Samtidig skal vi ha et kritisk blikk når det er nødvendig, sier Solhaug.

Han trekker fram næringsliv, arbeidsliv, oppvekst og personlige historier som viktige temaer for Toten Idag.

– Toten er mer enn jorder og industri. Toten er summen av folka som bor i de to kommunene. Det er viktig for oss å løfte fram folk som fortjener oppmerksomhet, legger han til.

REDAKTØR: Espen Amundrud Solhaug

REDAKTØR: Espen Amundrud Solhaug Foto:

Artikkeltags