(Oppland Arbeiderblad)

– Jeg er mosjonist, og klarer kun å henge følge med Silje når hun har rolige turer, sa ektemannen Roger etter at fruen hadde vunnet kvinneklassen i Totenvikaløpet og blitt nummer 12 totalt. Roger ble nummer 29 og ble slått av kona med fem og et halvt minutt på den ti kilometer lange løypa.

Familieløp

På startstreken sto også eldstedatteren Ellen (15). Yngstedatter Eva (12) skulle også løpt, men måtte melde forfall på grunn av sykdom.

– Hele slekta er på plass. Vi må jo stille opp når det lages et så fint arrangement her i Totenvika. Jeg synes absolutt at mange flere burde vært med, sa Roger Eklund.

Det er utvilsomt mamma Silje som satser hardest i familien. Hun tok NM-gull i fjor og satser mot flere topplasseringer i maraton. Hun synes det er flott at ektemannen og døtrene også vil være med å løpe.

– Jeg pusher dem ikke, men prøver å motivere dem til å kjenne på gleden og mestringsfølelsen. Roger spilte fotball, men ble med meg litt på trening. Ungene må styre det selv, men eldste datteren har begynt å trene litt for seg selv og har blitt med litt. Yngstedatteren er med på friidrett på Raufoss og synes det er gøy. Så det blir litt løping i familien, sa Silje og smilte etter årets utgave av Totenvikaløpet.

NM er målet

Hun løp de ti kilometerne på 36,15. Eklund var 23 sekunder foran toeren Frida Byfuglien fra Lillehammer i mål i kvinneklassen.

– Jeg har slitt litt med sykdom, men tok det som trening. Ti kilometer og halvmaraton er litt i korteste laget for meg, men vi må jo stille opp når det arrangeres løp her vi bor, sa Eklund, som også har planer om å løpe Fjellmaraton som et ledd i oppkjøringen mot årets store høydepunkter. Det er maraton i Jølster og NM i Oslo til høsten, sa Eklund.

Jørgen (19) brøt magisk grense: – Moro

I herreklassen løp Lars-Kristian Eriksen fra Sarpsborg raskest av alle. Alexander Stavik fra Lillehammer hold følge store deler av løypa, men var åtte sekunder bak i mål. Geir Strandbakken fra Lillehammer ble nummer tre. Karsten Trones fra Vind ble beste lokale løper på 35,13. Ola Nisja fra Kapp ble nummer seks og Øyvind Hasli fra Eina nummer sju på 35.30.

Imponerte

Henrik Aasvoll-Rognlien fra Skreia var likevel en av dem som imponerte aller mest i Totenvikaløpet. Han løp i klasse 12–13 år, men endte på 22. plass på tiden 39,38 i kamp med både ti, 20 og 30 år eldre konkurrenter.

På trekilometeren stilte bare seks løpere til start. Carmen Aasvoll-Rognlien var raskest med imponerende 11,38.