– Vi er glade for å slå fast at det har vært stor aktivitet og verdiskaping i skogen, sier administrerende direktør Gudmund Nordtun i Glommen Mjøsen Skog.

Glommen Mjøsen Skog er et skogeiersamvirke som eies av 7100 skogeiere på Østlandet. De største forretningsområdene er tømmeromsetning og skogbruksplaner.

Morselskapet Glommen Mjøsen Skog SA hadde i 2021 en omsetning på 2,37 milliarder kroner. Resultat før skatt ble 392 millioner kroner. Driftsresultatet ble 23 millioner kroner. Finansresultatet ble 369 millioner kroner, primært drevet av utbytte fra Moelven Industrier ASA.

Deler av overskuddet

Styreleder Heidi Hemstad i Glommen Mjøsen Skog sier seg i en pressemelding fornøyd med resultatet:

– Vi setter til side hele 88 prosent av årets overskudd til framtidig utbetaling til eierne. Det skal lønne seg å være andelseier i Glommen Mjøsen Skog, sier hun.

Glommen Mjøsen Skog presenterer for 2021 selskapets første bærekraftsrapport. En mener en aktiv og bærekraftig forvaltning av de fornybare ressursene i skogen er en viktig brikke for å bli et mer grønt samfunn.

– Vi merker at skogeierne ønsker å utnytte ressursene i egen skog og vi merker at samfunnet etterspør en fornybar råvare. Vi mener dette illustrerer det grønne skiftet i praksis, sier Gudmund Nordtun.

Majoritetseier

Glommen Mjøsen Skog er majoritetseier i Moelven Industrier ASA. Årsresultatet i konsernet Glommen Mjøsen Skog inkluderer derfor Moelven Industrier ASA. Totalomsetningen for konsernet ble 16,64 milliarder kroner. Samlet resultat for konsernet før skatt ble på 3,03 milliarder kroner i fjor. Det er en økning fra 672 millioner kroner fra 2020. Moelven kan se tilbake på et år som skriver seg inn i selskapets historiebøker:

– Vi gratulerer Moelven med et knallsterkt resultat. Ingen kan forvente å se dette resultatet igjen med det første. Dette gir en unik mulighet til å videreutvikle en framtidsrettet industrivirksomhet som kan sikre lønnsom avsetning av tømmer framover, sier Hemstad

Glommen Mjøsen Skog omsatte sammen med datterselskapet Glommen Skog AS totalt 3,68 millioner kubikkmeter tømmer i fjor, mot 3,37 millioner i 2020, som er ny rekord.