(Oppland Arbeiderblad)

Politiet innlandet meldte i natt at de klokka 00.15 i natt pågrep en mann i slutten av tenårene på Raufoss.

Mannen skal ha vært involvert i hendelsen der en ungdom ble slått ned i området mellom Circle K og McDonalds på Mjøsstranda i Gjøvik tidligere søndag kveld.

Ifølge OAs kilder hadde nedslagningen sammenheng med festen på Øverby lørdag kveld. Det skal ha vært samtaletema mellom ungdom på grupper i sosiale medier søndag kveld.

– Mannen sitter nå i sentralarresten på Hamar og vil bli avhørt i løpet av dagen. Den videre etterforskningen vil avgjøre om det skal pågripes flere i saken. Vi ønsker sterkt å få inn tips og spesielt videofilmer som kan belyse hendelsen, sier vakthavende ved operasjonssentralen ved Innlandet politidistrikt til OA mandag morgen.

De som eventuelt har noe som kan belyse saken bes henvende seg til Gjøvik politistasjon.

Tysk gassrør-etterforskning

Tyskland setter inn politi og marinen for å etterforske Nord Stream-lekkasjene i Østersjøen. Blant annet skal dykkere ta bilder av ødeleggelsene på gassrørene nær den danske øya Bornholm.

Der ble fire gasslekkasjer avdekket i slutten av september, i delvis dansk og delvis svensk farvann. Lekkasjene knyttes til de undersjøiske gassrørene Nord Stream 1 og Nord Stream 2, som går mellom Russland og Tyskland.

FN-sjefen vil ha Haiti-styrke

FN-sjef António Guterres oppfordrer verdenssamfunnet til å sende militære styrker til Haiti etter at landet ba om hjelp til å håndtere en forverret sikkerhetssituasjon og humanitær krise.

– Generalsekretæren oppfordrer verdenssamfunnet, inkludert medlemmene i Sikkerhetsrådet, til å vurdere anmodningen fra Haitis regjering som en hastesak og umiddelbart utplassere en internasjonal spesialisert væpnet styrke, står det i en uttalelse fra Guterres' talsmann Stephane Dujarric.

Zelenskyj: Umulig å forhandle

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier at det er umulig å forhandle med Russland. Han legger skylden på det han kaller russisk statsterrorisme.

– Den stadige terrorismen mot sivilbefolkningen er Russlands åpenbare avvisning av reelle forhandlinger, sier Zelenskyj i sin daglige videotale.

I helgen ble blant annet en boligblokk i Zaporizjzja truffet i et rakettangrep. Ifølge ukrainske myndigheter ble et titalls sivile drept.

Taiwans president: Ingen kompromiss

Taiwans president Tsai Ing-wen advarer myndighetene i Beijing om at øya aldri kommer til å gi slipp på sin demokratiske levemåte. I en tale i dag trakk hun paralleller til Russlands invasjon av Ukraina.

– Det er bred konsensus blant taiwanerne og våre ulike politiske partier om at vi må forsvare vår nasjonale suverenitet og vår frie og demokratiske levemåte, sa presidenten. – Vi har ingen handlingsrom for kompromiss, sa hun.

Seilbåt fikk problemer utenfor Bergen

En seilbåt fikk natt til mandag problemer utenfor Bergen. Båten hadde fått motorstopp og lå og dunket mot fjellveggen på Helleneset i Byfjorden.

Politiet fikk beskjed om nødanropet fra båten klokken 3.49 og både redningsskøyte, politiet og brannvesenets båt ble kalt ut. De to om bord ble brakt til land og skal være i fin form.