Østre Toten åpner Skeivt kulturår 2022 med et samarbeid med Versus – Norges første og eneste skeive litteraturfestival.

– Her blir det bokprat og musikk. Vi tror det kommer til å bli en hyggelig kveld, sier Hanne Gihleengen ved Østre Toten folkebibliotek.

På arrangementet skal Versus’ erfarne samtaleleder Siri Lindstad prate med forfatter Jan P. Solberg om boka «Du skal være tro». Solberg, som er journalist, er vant til å grave i det vi gjerne holder skjult. I denne boka setter han lyset på hvordan livet kan være når man er bonde, førti og skeiv.

Mjølkebonde

I handlingen i boka går mjølkebonden Arnstein helt i kjelleren når kona Ellen tar med barna og flytter ut. Hva er det Ellen vet som ingen andre vet? Det er kjærligheten til gården, dyra og jorda som holder han i gang. Nesten! For savnet etter de to ungene er som en fysisk smerte. Hva vet folk på bygda? Snakker de om det som har skjedd på Haugerud? Han holder seg unna butikken og alle steder han kan møte noen han kjenner. Når mora i nabohuset får besøk av en kusine, pakker han bagen og reiser til Oslo på et landbruksseminar, for å slippe spørsmål.

– Denne boka har vi til låns på biblioteket, den bør leses, sier Hanne Gihleengen.

Musikalsk trio

Det musikalske besørges av trioen «Krav til tutti». De synger blant annet visejazz på dialekt blanda med fri improvisasjon! Trioen består av Lisbeth Eilertsen, Dag Morten Kjelstad og Kjersti Kval.

Arrangementet støttes av Fritt ord og er en del av Skeivt kulturår 2022.