(Siste)

Blått, gult, grårosa, lilla, brunt, dyp rød – disse fargene har til felles at de alle har blitt kåret til årets farge 2018 av ulike eksperter. Det sier litt om hva vi har i vente i året som kommer.

– Det at alle varsler om forskjellige farger, og at varslene spriker såpass mye, vitner jo om at 2018 kommer til å bli et fargerikt år. Vi har snakket om det lenge, men nå er fargene virkelig her – og de er kommet for å bli, sier Bjørg Owren, kreativ leder hos ifi.no.

Det store trendbildet har de siste årene særlig pekt mot én tendens; at det er trendy å være personlig.

– Vi er alle forskjellige og vi har ulike preferanser. Det gjelder også når det kommer til interiørfarger. Det er derfor helt riktig – og viktig – at fargetendensene og varslene spriker såpass mye som de gjør. Det vitner bare om det vi egentlig har visst hele tiden; det er ikke én farge som er riktig for alle, uttaler Owren.

Og med så mange ulike fargetrender, fra de rolige blå- og grårosa tonene, til fargesterke gul- og lillanyanser, er det virkelig noe for enhver smak.

– Mange kommersielle aktører kårer årets farge, og de seneste årene ser vi at valgene spriker i alle mulige retninger. Tidligere var det bredere enighet, fordi det var enkelt å finne den mest spennende fargen som utmerket seg i en ellers hvit og grå verden. Men nå vokser det en kraftig fargebølge fram, parallelt med den grå bølgen. Vi beveger oss mot det fargeglade 2020-tallet – en sterk motreaksjon til det fargeløse 2010-tallet, forklarer fargeekspert Dagny Thurmann-Moe. (ANB)