Grüne Woche er et årlig arrangement i den tyske hovedstaden, og det kan være et fint avbrekk i en ellers kald og snørik norsk vinter.
I år varer Grüne Woche i Berlin fra 20. til 29. januar. Dette er en av verdens største forbrukermesser og her kan du fråtse i blomster, reisemål og mat fra mange land.
Planlegg
Dette er en gigantmesse, og du greier ikke å komme gjennom hele messeområdet på en dag hvis du skal se litt nøye på ting og snakke med folk.
Messen er organisert slik at hvert land har sin stand og profilerer alt fra turistmål, mat eller plantedyrking i eget land.
Hvert år inviteres et land til å profileres ekstra og det setter sitt preg på messeområdet, i år er det Romania som er partnerland.
Etter å ha besøkt Grüne Woche noen ganger, vil vi anbefale å se blomsterhallen, der finnes det mye spennende for en blomsterinteressert.
Vanligvis lages det forskjellige store og flotte blomster-, frukt- og grønnsakoppsatser for å illustrere et gitt tema.
I 2012 er temaet i blomsterhall 9 «Berlinplants and gardens”».
- Les også: En oase i Os
Av messe oversikten framgår det at hall 8.1 og 11.1 også er verdt et besøk for den hageinteresserte.
Besøker du alle disse hallene, har dagen garantert gått – og du har vondt i bena.
Neste dag bør du besøke de enkelte landenes stands. Her vil du finnes så mye spennende å se på.
Fra de erfarne, har vi blitt rådet til å besøke den russiske standen hvert år. Den er stor og med eksotiske innslag av alle slag, vel verdt et besøk.
Norges stand
Er man fra Norge, må man selvfølgelig ta turen innom den norske standen. Den er som regel stor og det satses mye på norsk reiseliv og å vise kvaliteten på norsk mat fra giganter, men også små lokalprodusenter.
I år vil mange ulike produsenter og tilbydere innen mat og reiseliv fra Oslofjord-regionen, Fjord Norge og Nord-Norge delta på den norske standen.
Flere kokker vil være i sving på de ulike standene og presentere lokale produkter og retter for et tysk publikum.
Landbruks- og matdepartementet står bak den norske deltakelsen i samarbeid med Innovasjon Norge og Norges ambassade i Berlin.
Fredag 20. januar åpner landbruks- og matminister Lars Peder Brekk den norske standen i hall 8.2.
Du kan velge og vrake mellom reiseliv, smakoppleveleser av både mat og drikke, men også norsk trearkitektur.
Sosialt
Grüne Woche er et sosialt treffpunkt, og det er om lag 1.500 utstillere fra 60 land og 400.000 besøkende i løpet av de ti dagene messa varer.
Selv om messeområdet er stort, og det er plass til mange, kan det bli trangt utover dagen.
Når så bena verker og man trenger en liten pause er det bare å sette seg ved en av de mange bodene, kafeene, restaurantene eller barene.
For en euro eller to kan du få kjøpt smaksprøver av det meste som bys fram fra utstillerne eller bestille et fullverdig måltid.
- Les også: Et fristed for sjelen
Finn deg et hotell som ligger nærme t-banen, da er det kort vei til messeområdet og greit å finne fram.
Vår erfaring er at Hotell Park Inn Berlin-Alexanderplatz med sine godt og vel ett tusen senger er et slikt alternativ med grei adkomst til og fra flyplassene og til og fra messeområdet. (ANB)
Les mer om: artikkelemnene