Årets frøposer er allerede kommet i butikkene og på nettet.
Det begynner å krible, og vi merker at entusiasmen er der i år også. Også i sommer skal plantene bugne i krukker og urner – i alle former og farger, med vekstvilje og overdådighet.
Andre får tenke på snømåking, skiturer og kuldegrader.
- Les også: Snart er det hagetid...
Slik er det hvert år. Et nytt år med gode forsetter om å vanne, gjødsle osv. etter alle kunstens regler.
Målet var å handle spylervæske til bilen, men en gledelig overraskelse var å finne vårens frøposestativer montert opp på et strategisk sted i butikken.
Blikket ble flakkende og abstinensene kom, plukket litt på noen poser, men greide å trekke fingrene tilbake og bare en trist spylevæskekanne ble handlet.
Hjemme måtte det overliggende frølageret sjekkes før nye kjøp. Hvert år kjøpes nemlig alt for mye frø som ikke blir sådd på grunn av plassmangel.
Uansett festet blikket seg på en pose med blodkløver. Tidligere ble denne kløverveksten forbundet mer med grønngjødsling for å kompensere nitrogenbehovet i økologisk dyrking.
Denne kløverarten har imidlertid en vakker rød farge og bærer sitt navn med rette.
- Les også: Blomster i mørketiden
Etter en runde på nettsidene til forskjellige frøfirmaer ble det bestemt å kjøpe Yin Yiang bønner. De må prøves, selv om de kanskje er litt for varmekjære for norsk klima.
Ellers skal frøposer med mizuna og pac choi (asiatiske bladgrønnsaker), amarant (søramerikansk bladgrønnsak) og en balkong-blåbærplante bestilles på nettet.
Det er kommet noen nye blomkarsevarianter som ser spennende ut. Dette er bare oppvarming.
Utover våren skal det brukes mye tid på å finne nye fargekombinasjoner av blomster, og så skal de gode gamle også kjøpes inn.
Frø på nett
Her er et knippe webadresser til frøfirmaer. Du kan bestille frø eller kataloger og fråtse i farger og former. Du vil garantert finne noe du ikke har sett før. Drøm deg i vårstemning!
4. Bakker
Lenkeside til mange frøfirmaer finner du her: Sällskapet Trädgårdsamatörerna
Denne artikkelen er levert av Hageselskapet
Les mer om: artikkelemnene