– Gjennom stipendordningen vil vi markere at vi verdsetter talenter i vårt kjerneområde, og at vi ønsker å være en inspirasjonskilde for videre utvikling innenfor områdene kultur, idrett og utdanning, sier administrerende banksjef Rolf E. Delingsrud i Totens Sparebank.

En jury bestående av representanter for banken og eksterne fagpersoner innenfor kategoriene har vurdert årets stipendsøknader og kåret årets vinnere.

Disse vant

Idrettsstipendet på totalt 75.000 kroner er delt mellom bokseren Sayed Kazemie med 40.000 kroner og friidrettsutøveren Håvard Bentdal Ingvalsen med 35.000 kroner.

Kulturstipendet på 50.000 kroner går til Peter Theisen Amlie fra Bøverbru på Vestre Toten.

Utdanningsstipendet på 25.000 kroner er tildelt Thea Bratland Hansen (25) fra Gjøvik.

Mange søkere

– Det var særlig mange søkere på årets idrettsstipend og vi ser at det er et høyt nivå på prestasjonene til utøverne i vårt område. Samtidig som det er mange ulike idrettsgrener som er representert. Det er gledelig, sier Delingsrud.

Om bokseren Sayed Kazemie bemerker juryen at dette er en idrettsutøver som har gjennomgått mye tross sin unge alder.

"Utøveren har tatt ansvar for seg selv, lært seg nytt språk og kultur og deltatt i lokalmiljøet på en meget positiv måte. Han har også utviklet seg raskt i sin egen idrett. Denne sesongen ble han 3 ganger Norgesmester i tre ulike vektklasser og kronet det hele med kongepokal under årets NM. Han er tatt ut til Olympiatoppens satsingsgruppe innenfor boksing fram mot OL i Paris 2024", heter det i juryens begrunnelse.

Utøveren han deler idrettsstipendet med, Håvard Bentdal Ingvaldsen fra Moelven IL Friidrett, har som 19-åring prestert å løpe så fort på 400 meter at det kun er Karsten Warholm som noen gang har løpt fortere av norske utøvere.

Film og studier

Vinneren av kulturstipendet, Peter Theisen Amlie fra Bøverbru, legges merke til for sitt talent som filmskaper. Juryen bemerker at han gjennom sitt produksjonsselskap har regissert, skrevet og produsert en rekke filmer både internasjonalt, nasjonalt og lokalt.

Utdanningsstipendets vinner, Thea Bratland Hansen, er fra Gjøvik. Hun studerer rettsvitenskap ved Universitetet i Oslo, der hun har utmerket seg både faglig og ut over selve studiene. Til høsten skal hun studere ved et universitet i Roma.