(Oppland Arbeiderblad)

Den tunge snøen skapte trøbbel for strømnettet. På formiddagen sto over 3000 abonnenter uten strøm på Østre og Vestre Toten. Totalt i hele Innlandet var 6500 abonnenter uten strøm i 09.30-tida tirsdag. Klokka 11.00 var tallet nede i cirka 4500 strømløse abonneneter, fordelt på 21 kommuner, ifølge Elvia.

Flere områder var rammet av strømbruddet, deriblant Skreia og Totenvika. Sletta-området, mot Bøverbru, Reinsvoll og Raufoss var uten strøm. I Nordlia var også mange rammet av strømbrudd. Tirsdag kveld klokken sju var det kun 12 abonnenter som ikke hadde strøm. Åtte i Østre Toten og fire i Gjøvik. Alle 12 er i samme området på grensen mellom de to kommunene i Nordlia.

Sju feil

Ifølge OAs lesere skal strømmen ha blitt borte i 5-tida i Totenvika.

– Vi har sju høyspentfeil bare på Toten, sier Vegar Stokset i Elvia til OA tirsdag morgen.

Det va da noe uoversiktlig hvor strømbruddene rammet. Etter det OA erfarer er Fredsvoll barnehage i Totenvika blant de berørte.

Gul beredskap

Elvia var ute med mannskaper som jobbet for å rette flere feil. Nettselskapet har sendt OA flere bilder av trær som ligger over linjene.

– Alt av tilgjengelig mannskap er ute og feilretter, sier Stokset til OA i 11-tida.

– Vi har nå satt gul beredskap på grunn av tung og våt snø, som forårsaker så mange strømbrudd.

Snøkaoset skapte utfordringer både langs veiene og strømnettet. Meteorologisk Institutt sendte ut farevarsel for det siste døgnet og det gjelder fortsatt. I Gjøvikregionen har det kommet over 30 centimeter tung nysnø det siste døgnet.