(Oppland Arbeiderblad)

Raufoss har et svært ungt lag i årets 2. divisjon. Karine Ørud føler seg som en av de rutinerte og bærer kapteinsbindet med autoritet. Sin unge alder til tross. Mot fjorårets 1. divisjonslag Fart endte det med 2-7-tap. Ørud fikk vist fram både skuddfoten og var klar på at det er et spennende mannskap hun er kaptein for.

– Vi er et helt nytt og veldig ungt lag. Jeg synes vi har tatt fine steg, og allerede til høsten vil vi se stor utvikling. Vi trenger erfaring. I dag slapp vi inn mange enkle mål. Slike mål som det er mulig å unngå med litt mer erfaring i egen boks, sa Ørud.

Duellspill

Fart var totalt sett det beste laget og vant fortjent, men Raufoss leverte en oppløftende første time av kampen. Fart tok ledelsen 2–0 relativt tidlig i kampen, men kaptein Ørud reduserte til 1–2 på et godt langskudd. Like før pause økte Fart til 3–1. Igjen etter en tapt duell inne ved eget mål. Ørud reduserte til 2–3 på et lekkert skudd oppe i vinkelen bare sekunder før pausesignalet.

– Vi var ikke helt fornøyde med første omgang. Fordi vi følte vi hadde mer energi som vi ikke fikk ut. Jeg synes vi startet andre omgang bra, men så slapp vi inn alt for enkle mål, sa Ørud.

Duellspill i egen boks er en erfaring de unge jentene har lite av på dette nivået. Det var tydelig utover i andre omgang. Fart fikk slippe altfor enkelt til etter innlegg fra sidene. Samtidig som gjestene fra hedmarken var litt mer presise offensivt, flyttet beina litt kjappere og hadde bedre fysikk i duellspillet.

Mer kyniske

Den siste halvtimen fikk også Fart litt mer plass og birijenta Nora Tømte scoret to mål. Sluttsifrene ble 2–7. Uten at det tar fra kaptein Ørud troen på hennes lag.

– Vi må lære oss å bli mer kyniske foran eget mål, sa Ørud.

Hun kunne også lagt til at det offensive potensialet har mange muligheter. Mot Fart fikk laget sjelden brukt sine raske kantspillere. Eline Amlie har en utrolig godt steg og vil få mange gjennombrudd når Raufoss-jentene får gjenvinninger og blir bedre til å ta vare på overgangene sine. Mot Fart fikk ble det også liggende så lavt at de ikke fikk koplet på Oda Karoline Skogan på topp.

– Vi har mye å rette på, men det er artig å se utviklingen til mange av jentene, sa Ørud.

Imponerte

En av de yngste jentene som igjen imponerte var Jenny Dahl-Maier. Midtstopperen er tøff i nærkampene og har en herlig timing i taklingene sine. Der kan Raufoss ha en meget spennende midtstopper på gang.

Ferden mot å etablere et nytt godt lag vil Karine Ørud gjerne være med på. Hun blir i klubben i hvert fall ut neste sesong.

– Jeg skal ha et friår nå som jeg er ferdig med videregående. Det året skal jeg være her og bidra til at laget tar nye steg, sa den lettbeinte og skuddsterke kapteinen.

Fakta:

Raufoss - Fart 2-7 (2-3)

Scoringer: 0-1 Dorthea Mørkved Glorud (12), 0-2 Mørktved Glorud (22), 1-2 Karine Ørud (27), 1-3 Line Hem (43), 2-3 Ørud (45), 2-4 Mørtved Glorud (52), 2-5 Nora Tømte (62), 2-6 Tømte (72), 2-7 Mille Marie Stenerud (80)

Raufoss beste: Karine Ørud og Jenny Dahl-Maier

Dommer: Trym Leonard Linus Olsson Røn, Søndre Land - bommet på et tilbakespill som keeper tok i hendene og muligens burde Farts fjerde mål vært annulert for heands.

Raufoss: Emma Behrns - Julie Blien, Malin Fuglerud Bjørge, Jenny Dahl-Maier, Tuva Aspelien Klevengen - Marthe Dybdal, Jenny Oline Strøm, Karine Ørud - Andrea Tøftum Løkken, Oda Karoline Skogan, Eline Amlie

Innbyttere: Eva Skre-Moen, Emma Brobakken