Musikalenes Verden ble grunnlagt av Heidi Harriet allerede i 2005. Det er fortsatt hun som driver prosjektet som er landets største sommerskole innen musikal-sjangeren.

På bare en uke lærer deltakerne sang, dans og dramatisering fra mange ulike musikaler.

– Og dette ender til slutt i en profesjonell forestilling med lyd, lys, sminke og kostymer, sier prosjektleder Kjersti Homb Jakobsen.

Alt skjer med instruktører med bred utdanning i faget.

– De lærer deg teknikker, deler tips og erfaringer, alt for å hjelpe deltakerne med å få ut sin indre musikalstjerne, sier Jakobsen.

Øver og bor på Toten

I år arrangeres Musikalenes Verden for 18. gang. Totalt er det 60 deltakere i alderen 8 til 28 år. Deltakerne øver og bor på Toten folkehøgskole på Lena under øvingsuka fram mot forestillingen. selve framføringen skjer i salen på Fyrverkeriet Kulturhus på Raufoss, med forestillinger lørdag 9.juli og søndag 10. juli.

– Noen av deltakerne er ferdig utdannet musikalartist ved Bårdar Akademiet, mens mange er underveis i utdanning enten ved Bårdar, Musikkteaterhøyskolen eller NSKI, sier Jakoben.

– Andre ser på musikal som en hobby og her er det plass til alle. De er delt inn i grupper hovedsakelig etter alder, men noen har også søkt seg på et høyere nivå via en audition i forkant, sier hun.

Kjendis

Det er andre året at de har med Kevin Haugan som instruktør, noe som er veldig populært blant deltakerne. Han er kjent fra NRKs Snøfall og spilte hovedrollen i Billy Elliot på Folketeatret for noen år siden. Han har også gitt ut flere låter og er stor på TikTok.

Showet i år passer for hele familien. Årets musikaler er alt fra verdenskjente Annie til nyere musikaler som Hadestown, Hamilton og Come From Away.

– Vi lover høy kvalitet og god stemning, sier prosjektleder Kjersti Homb Jakobsen.