(Oppland Arbeiderblad)

De siste dagene har Skatteetaten fått inn mange meldinger fra personer som driver eget foretak. De skal ha blitt forsøkt svindlet via e-post, melder etaten i ei pressemelding.

E-postene som har blitt sendt ut gir seg ut for å være «refusjon av skatt for næringsdrivende» og har blitt sendt ut til riktig kontaktperson/organisasjonsnummer.

Logg inn

– Det er stadig nye forsøk på svindel. I disse dager spekulerer svindlerne i at «skatterefusjon» kan være kjærkomment, sier Skatteetatens sikkerhetsdirektør Ragna Fossen i pressemeldingen.

Hun påpeker at Skatteetaten aldri sender lenker uoppfordret i e-post eller sms.

Hun ber derfor alltid mottakerne om å logge inn via skatteetaten.no eller altinn.no, heller enn å følge en slik lenke.

– All vår elektroniske kommunikasjon med skattytere som omfatter sensitive opplysninger skjer innlogget via skatteetaten.no og altinn.no, sier Fossen.

Tid for nytt skattekort

15. desember vil det komme meldinger til alle med inntekt eller formue om at skattekortet er klart og bør sjekkes.

Du må her, som alltid når Skatteetaten sender ut meldinger, gå til skattetaten.no eller altinn.no og logge deg på for å sjekke at opplysningene vi har om deg og din formue og inntekt stemmer.

Skatteetaten ser alvorlig på slike svindelforsøk og politianmelder jevnlig.

Dette må du gjøre hvis du har mottatt forsøk på epost-svindel:

  • Ikke oppgi noe av informasjonen det bes om, eller svar på sms eller e-post som du er usikker på.
  • Trykk ikke på lenker eller vedlegg, men slett e-posten.
  • Hvis du har gitt kort- og kodeopplysninger som ble etterspurt fra en slik falsk e-post, sperr kort og konti så raskt som mulig.
  • Send gjerne videre mistenkelige sms eller e-poster til phishing@skatteetaten.no. Det gir oss mulighet for å oppdage nye varianter raskere.