(Oppland Arbeiderblad)

Mandag kveld skal Tommy Gjestvang Svendsen og Reinsvoll gjennom sesongens første virkelig test da Furnes venter til cupkvalifisering i Storhallen på Raufoss.

Laget som rykket ned fra 4. divisjon i fjor ønsker å revansjere seg fra første anledning.

Lagoppstillinger

Reinsvoll IF stiller med følgende lag:

Brede Østberg - sak Lier-Günes, Sebastian Unnli Hjelmtvedt, Steffen Lund, Martin Sørum Gudbrandsen - Håvard Drager, Henrik Brodshaug Langaas, Mats Amlie - Eivind Martinsen Frydenberg. Shushu Somesi og Lars Ove Lundby

Innbyttere:

Eirik Wangen, Sivert Sæbø Dybvad, Jonas Strande, Yoichi Amichai Pries, Magnus Sørum Gudbrandsen, Halvor Hagen, Gultekin Güven, Magnus Aandalen Sveen og Hamze Kaynan.

Furnes stiller med følgende lag:

Markus Bratberg - Jesper Sørum Johansen, David Tesfaye Handeland Vågbø, Mario Sætersdal Håker, John Anders Rise - Truls Jevne Hagen, Torkel Holm Jonsdal, Håkon Dieseth Brenden, Jonas Bakken Vestli - Even Bugge og Jonatan Helmersen.

Innbyttere:

Noa Nordby, Edvard Gaalaas, Benjamin Finstad Nystrand, Daniel Gran Kjærnåsen og Tristan Alex Lange.

Klar for revansj

Mot Faaberg under fjorårets kvalifisering røk Reinsvoll på straffespark etter at de hadde ledet helt fram til det 118 minuttet i kampen.

– Vi ønsker en bedre opplevelse denne gangen. Det er en sterk motstander så vi må være på vårt beste, sier trener Gjestvang Svendsen.

Han forventer at guttene er påskrudd i mandagens viktige kamp.

– Våre forventninger til NM-kvaliken er at vi skal være i posisjon til å kunne slå ut Furnes. Det er en motstander vi spilte jevnt med i begge oppgjørene i 4. divisjon i fjor.

Han kan i tillegg fortelle om en god sesongoppkjøring der oppmøtet har vært bra på trening.

– Det har vært lite skader og god trøkk på treningene, forteller han.

Reinsvoll IF - Treningskamper 2023

Her er en oversikt over kampene Reinsvoll har spilt så langt denne sesongen før møtet med Furnes i kvalifiseringen til cupen.

Reinsvoll - Vind 3-3

Reinsvoll - Bjerke 3-2

Reinsvoll - Jevnaker 1-2

Reinsvoll - Nordre Land 3-0

Reinsvoll - Vardal 6-0

Aktuelt: Spiller om plass i cupen mot Furnes mandag.

Før påske skal Reinsvoll på treningsleir i Malaga for å finne opprykksformen igjen og snart er alle ti som var langtidsskadd i 2022 tilbake for fullt.

– Vi har større bredde og kvalitet i stallen enn i fjor og har hatt stort fokus på miljø og treningskultur. Vi har tatt store steg her og er bedre rustet foran 2023-sesongen enn det vi var i 2022.

Driver godt på tross av nedrykk

Reinsvoll, som måtte ta den tunge veien ned en divisjon forrige sesong, har klart å beholde stammen fra fjorårssesongen.

– Det er positivt at vi på tross av nedrykk ikke mistet noen, men heller klarte å forsterke stallen. Det er et signal om at vi har mye godt å tilby, forteller Gjestvang Svendsen.

Foran årets sesong har Martin Gudbrandsen (Eina), Shushu Somesi (Eina), Lars Lundby (Eina), Isak Lier-Günes (Raufoss) og Mikail Güven (Vind) kommet inn for å forsterke troppen.

Målsettingen for 2023 er ifølge hovedtreneren selv å utvikle en fin spillergruppe og ha en god treningskultur.

– Det er også en klubb alle skal trives i, sier han.

Kvalifiseringskampen til cupen mellom Reinsvoll og Furnes fra Storhallen kan du se på OA-TV og Direktesport fra klokken 19:30 mandag.