– Vi er veldig glade for at den kommende biskopen tar seg tid til å komme til oss, sier styremedlem i Toten kirkeakademi, Christina Grevbo.

Ole Kristian Bonden kommer fra stillingen som prost i Sør-Østerdal og har vært prest i Elverum store deler av livet. Nå skal 52-åringen lede kirkelivet i området som utgjør Hamar bispedømme. Det vil si hele Innlandet fylke med tillegg av Lunner kommune.

Innsettes neste søndag

Bonden innsettes som biskop i Hamar domkirke neste søndag, 29. januar. Det skjer med blant andre kong Harald, flere statsråder og mange utenlandske gjester til stede.

– Åpenhet, frihet og tilhørighet skal være byggesteinene i videreføringen av en «hellig, alminnelig kirke, sa Bonden da han nylig ble ansatt som ny biskop i Hamar bispedømme.

Forteller om seg selv

Under tilstelningen på Bygdestua på Hoffsvangen mandag kveld vil den nye biskopen fortelle litt om seg selv, hvem han er, og hvilke tanker han gjør seg om jobben han skal inn i.

Christina Grevbo i Toten kirkeakademi sier det også blir rom for å stille spørsmål.

– Arrangementet på Bygdestua er åpent for alle og det blir servering av kaffe og biteti. det blir dessuten musikalsk innslag med artist og låtskriver Brage Sivesindtaje, sier Christina Grevbo.