Skjefstad PPs oppdrettere er Sidsel og Christian Meyer fra Lensbygda. Oksen, som er av rasen Norsk Rødt Fe (NRF), er valgt ut som en av 23 eliteokser for perioden februar til mai.

De 23 utvalgte eliteoksene kommer fra syv ulike fylker. Denne runden var Trøndelag og Innlandet sterkes representert med seks okser hver, Rogaland med fire okser, Vestland med tre okser, Nordland med to okser og Møre og Romsdal og Vestfold og Telemark med en okse hver.

For oppdretterne er det en stor anerkjennelse å få levere en NRF-okse som blir valgt ut som eliteokse av Geno. Alle oppdrettere av NRF-okser som blir eliteokser mottar avlsdiplom. Avlsdiplom tildeles én gang per okse og overrekkes fortløpende etter at oksen er vedtatt brukt.

Hvilke NRF-eliteokser som skal være gjeldende hver periode velges ut fire ganger per år. Utvalget denne gangen består av 23 eliteokser. 19 blir tilgjengelige for produsenter i hele landet og fire okser kun i enkelte områder.

Av de 23 eliteoksene er det hele 13 som er kollete. Skjefstad PP, som er født i mai 2020, er en slik en. Dette vil si at de er født uten hornanlegg. Det at oksen har PP i navnet sitt betyr at han kun får kollete avkom, opplyser samvirkeforetaket Geno SA i en pressemelding.