Målet er å sørge for at flere mennesker får tilgang til rent vann.

– I fjor hadde vi en digital påskekonsert for Kirkens Nødhjelp. I år hadde vi lyst til å gjøre det samme, bare litt større, og å vise fram flere folk fra menigheten, sier Sørum i en pressemelding fra Kirkens Nødhjelp

Toten tar over Grünerløkka

Konserten er spilt inn i Paulus kirke på Grünerløkka i Oslo.

En av de andre bidragsyterne er Sørums samboer, Andreas Koschinski Kvisgaard. Han fungerer som konferansier på konserten.

– Det er en liten «Toten-takeover» i storbyen, sier Sørum.

Knut Anders Sørum har spilt på arrangementer i regi av Kirkens Nødhjelp flere ganger tidligere.

Har funnet sin plass

Sørum er åpent homofil, og har flere ganger snakket – og sunget – om følelsen av å falle mellom to stoler og ikke passe helt inn.

Gjennom årenes løp har han funnet sin plass, både i menigheten i Oslo og hjemme på Toten.

– Både menigheten på Grünerløkka i Oslo og Hoff kirke på Toten er blant de fremste i landet når det kommer til aksept. Det er liksom ikke et tema der, sier Sørum.

Engasjement

Ingun Mørk-Tronstad er prosjektleder for Fasteaksjonen, og setter stor pris på støtten fra Sørum og de andre artistene som stiller opp.

– I en tid hvor mange har det vanskelig også i Norge, er det rørende å se at engasjementet og kreativiteten likevel blomster. Vi er utrolig takknemlige for at fantastiske musikere som Knut Anders Sørum har lyst til å stille opp for oss, sier Mørk-Tronstad.

I tillegg til Knut Anders Sørum, stiller disse artistene opp på onsdagens konsert:

Synne Vo, Victoria Vale og Lars-Erik Christophersen fra Løkkabohemen, Nordic Voices, Amanda Noor Lervik Vatn og Iris Kalliovirta.