(Oppland Arbeiderblad)

Uten forvarsel var en savnet bussrute tilbake på veiene. Fredag kunne totningene igjen ta buss til og fra Gardermoen.

Det var Totens Blad som omtalte saken først.

Lang løyvetid

Helge Kvame, daglig leder i AS Jotunheimen og Valdresruten bilselskap (JVB) sier til Totens Blad at de ikke har hatt tid til å annonsere rutas tilbakekomst.

– Vi har ikke rukket å markedsføre noe som helst.

Det har vært omfattende arbeid med å få tillatelse til å kjøre ruta siden juli.

Kvame forteller at de søkte i juli, og håpet var å kunne starte rundt 1. september. Tillatelsen til å kjøre ruta kom først i månedsskiftet oktober/november.

Les også

Bussforbindelsen Gjøvik-Gardermoen må tilbake

Krevende for jobbpendlere

Han opplyser at ruta tilsynelatende retter seg mot fritidsmarkedet.

Avgangene skal kun gå på torsdag, fredag og søndag, hvor det går én om dagen, med retur fra Gardermoen på ettermiddagen.

– Bussen starter på Beitostølen. Dette er ei rute vi har kjørt i mange år, men da over Hadeland. Nå ville vi prøve å kjøre via Gjøvik, Skreia og Feiring, ut fra de sterke ønskene som har kommet fra det området, sier Kvame. Klokka 10.45 drar bussen fra startpunktet i Øystre Slidre.

Han forventer at ruten ikke vil gi noe kjempetrafikk, og ser for seg en trang økonomi rundt det å få ruten tilpasset jobbpendlerne.

Unngår Hadeland

Ønsket er at trafikken skal ta seg opp på Toten. Han forventer ikke noe økt trafikk på Hadeland.

– Hadelendingene brukte ikke denne bussruta. Blir det litt mer trafikk via Toten, er vi fornøyde, sier Kvame. Han forventer altså ikke noe kjempetrafikk, men håper det blir mer enn det de har hatt langs riksveg 4, sier han.

I tillegg vil det bli tatt opp passasjerer fram til Minnesund, inkludert Feiring.

– Vi tar opp passasjerer fram til Minnesund. Etter at bussen har kommet inn på E6, er det ikke aktuelt, slik vi ser det nå, sier Helge Kvame.