(Oppland Arbeiderblad)

Det var duket for en storstilt sesongåpning på Høddvoll-kunstgresset i Ulsteinvik andre påskedag. Med en god sesongoppkjøring bak seg, hadde et spillesugent Raufoss-lag tatt den lange turen fra Toten.

Seriepremieren startet imidlertid ganske rolig, med to lag som måtte ta og kjenne på nivået.

Det tok nesten et kvarter før det kom noe som lignet en mulighet. Da ble Raufoss-spiss Andreas Helmersen, som i fjor var utleid til nettopp Hødd, lagt i bakken ved 16-meteren til de blåkledde - en liten takk for sist, fra gamle lagkamerater.

Dessverre for Toten-guttene misbrukte Loris Mettler muligheten, da han sendte frisparket opp på tribuna.

I en liten periode så det ut til at Raufoss skulle styre kampen, men det varte ikke lenge. I det 22. spilleminutt fikk nemlig Hødds Alfred Richard Scriven en gigamulighet, etter et nydelig angrep. Heldigvis for gjestene stod ikke avslutningen i stil med forarbeidet, da Scriven avsluttet rett på keeper.

Nå var det hjemmelaget som tok over matchen, og bare et par minutter etter var Hødd nok en gang farlig frampå. Nok en gang misbrukte Scriven muligheten.

Nummer 20 på Raufoss med et langskudd etter corner, men et godt skudd ente litt utenfor.

Så dabbet kampen av igjen, og de siste 20 minuttene av førsteomgang ebbet ut i ingen mål.

Marius Svanberg Alm la ingenting i mellom da han møtte gamleklubben under seriepremieren i OBOS-ligaen. Her takler han Magnus Fagernes og blir belønnet med et gult kort. Det kan se ut som han bjudar på et lite geip til treningskameraten i etterkant. Bilder med tillatelse fra TV2.

Selvmål

Andre omgang startet slik den første sluttet - hendelsesfattig. Det mest oppsiktsvekkende de ti første minuttene var det tidligere Raufoss-spiller Marius Alm pådro seg gult kort da han felte Magnus Fagernes. Rett i etterkant kostet Alm på et lite geip til spilleren han trente med så seint som denne vinteren.

Selv om kampen ikke bød på mange målsjansene var det Hødd som hadde ballen mest herfra og inn.

I det 70. minutt skjer det som ikke skal skje. På et kast like ved cornerflagget sendte innkast-spesialist Sander Sundnes en rakett inn i Raufoss-boksen. På første stolpe forlenget Nicolai Fremstad ballen inn i eget mål, hvor Gard Simenstad var millimetere fra å avverge. 1-0 til Hødd.

To minutter etter var Thomas Lillo nær å doble ledelsen på hode, etter et frispark fra «samme» posisjon som innkastet like før.

Raufoss' midtstopper Nicolai Fremstad var maks uheldig under serieåpningen mot Hødd i Obos-ligaen. Etter 70 minutter stusset han ballen over egen målstrek. Gard Simenstad rakk bare nesten å hindre scoringen. Bilder med tillatelse fra TV2.

Nå var totningene ute å kjøre, og Hødd fikk flere muligheter på rekke og rad.

Først i det 84. minutt fikk Raufoss en god mulighet, etter et innlegg fra høyrekanten. Nå var Men etter litt klabb og babb inne i boksen fikk hjemmelaget ryddet unna.

Nå var Kodjo Somesi kommet inn for Teigen. Etter flere bytter fra Joakim Westergård begynte endelig totningene å yppe seg mot slutten av kampen.

Med to minutter igjen på klokka kom Raufoss seg igjen til et innlegg fra høyre. Denne gangen endte ballen på hodet til Helmersen, som fra femmeteren ikke greide å styre ballen innenfor stengene.

Men det skulle ikke holde. Selv med over fem minutter overtid ebbet kampen til slutt ut i 1-0-seier til hjemmelaget.

Raufoss har med det null poeng etter serieåpningen.