(Oppland Arbeiderblad)

Anna Olsby er 24 år, kommer fra Starum og er en av de fem kandidatene som etter en lang prosess kan bli kåret til årets lærling i Innlandet.

Hun er den første som er lærling hos Innlandet politidistrikt.

– Det å være lærling i politiet er veldig spennende og lærerikt. Det er aldri en kjedelig dag, og man får nye utfordringer hele tiden. Jeg har også fått innblikk i mange av de forskjellige arbeidsoppgavene politiet jobber med som jeg ikke visste var en del av politiet før jeg begynte her som lærling, sier Olsby til Oppland Arbeiderblad.

Lærlingsenteret i Innlandet har i hele høst jaktet på hvem som skal bli Årets lærling. Denne uken tilspisser denne jakten seg. Nå gjenstår fem personer av det som var 420 i kampen. Samtlige er fra Vestoppland: Anna Olsby fra Starum, Magnus Gjerdingen Bjerke fra Lena, Helene Kind Wensink fra Raufoss, Thomas Lønstad fra Bybrua og Erik Westheim fra Skreia.

Drar seg til

To jenter og tre gutter er med i kåringen, og vinneren skal kåres fredag.

Onsdag presenteres topp tre-kandidater og så faller avgjørelsen på hvem som blir stående på toppen av seierspallen.

– Vi har ønsket å gjøre litt ekstra stas på våre lærlinger, skape mer oppmerksomhet rundt yrkesfag og rundt lærlingordningen, og har derfor laget kåringen Årets Lærling i Lærlingsenteret. Det er tredje året vi arrangerer denne kåringen, sier daglig leder Marianne Stepperud Antonsen ved Lærlingesenteret i Innlandet til Oppland Arbeiderblad.

Hun sier det er vanskelig å velge ut kandidater blant så mange flinke ungdommer.

– De 20 kandidatene er nominert av sin bedrift og utpeker seg som ekstra flinke lærlinger. Det har vært tett i toppen. Kriteriene er at lærlingen viser stor interesse for faget, kreative evner, egenutvikling og god arbeidsinnsats, sier Antonsen.

Juryen består av Turid Borud hos Innlandet fylkeskommune, redaktør i Oppland Arbeiderblad Erik Sønstelie og daglig leder i Lærlingsenteret Innlandet Marianne Stepperud Antonsen.

Lærlingsenteret Innlandet

Tverrfaglig opplæringskontor lokalisert på Gjøvik.

De har oppfølging av bedrifter, lærlinger og lærekandidater samt undervisning og kurs.

De følger opp 362 bedrifter i hele Innlandet.

420 løpende lærekontrakter ble tegnet i 2022.

Kontoret har 6 ansatte.

Her er topp fem kandidatene

\