Gjøvik: Drapssiktet kvinne nekter straffskyld

Av

Kvinnen som er siktet for drapet på en mann i Gjøvik tirsdag, erkjenner ikke straffskyld. Onsdag blir hun framstilt for varetektsfengsling.

DEL

Kvinnen i 20-årene er siktet for drap etter en voldshendelse der en mann i 50-årene døde. Hendelsen fant sted på Gjøvik tirsdag. Kvinnen blir framstilt for varetektsfengsling onsdag.

– Kvinnen erkjenner ikke straffskyld for siktelsen som foreligger, sier forsvareren, advokat André Lillehovde van der Eynden, til Oppland Arbeiderblad.

Hendelsen fant sted i en bolig i Skolegata i Gjøvik sentrum, i en bygning med flere leiligheter. De to bodde i forskjellige boenheter i bygningen. Hun skal ha vært student, mens mannen arbeidet som håndverker og kom fra et annet europeisk land, skriver avisen.

Politiet opplyser til NTB at de har en viss kjennskap til den siktede kvinnen fra tidligere.

Tirsdag ettermiddag hadde politiet ikke full oversikt over hva som hadde skjedd i huset, men etterforskningsleder John Eivind Melbye i Innlandet politidistrikt fortalte NTB at politiets hovedteori var at de to involverte var alene da hendelsen fant sted.

– Det er ikke noe som tilsier noe annet nå, men vi jobber ut fra flere hypoteser. Men det har skjedd en voldshendelse dem imellom med det utfallet at mannen døde, sier etterforskningslederen.

Tirsdag bekreftet politiet at de har tatt beslag i det de mener er drapsvåpenet, men ønsket ikke si hva slags våpen det er snakk om.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken