Seierstad var Opplands fylkesordfører fra 1999 til 2003, ordfører i Østre Toten fra 2003 til 2015, og vararepresentant til Stortinget i periodene 2001-2005 og 2009–2013. Han har sittet på fylkestinget fra 1991 til 2003.

– Engasjementet er fremdeles stort hos Seierstad. Han sitter i dag i styret i Oppland Senterparti som regionrepresentant. Av andre engasjement kan vi nevne at han var leder av komiteen som i 2005 skrev en NOU om det offentlige engasjement på tannhelsefeltet .Han har også vært leder i KS Oppland, styremedlem i Sykehuset Innlandet og fra 2018 er han leder av Toten Historielag og med i Gjensidigestiftelsen, skriver Hedmark og Oppland Senterparti i en pressemelding.

Begrunnelse

I begrunnelsen for tildelingen av partiets hedersmerke heter det blant annet at Hans Seierstad gjennom sitt virke har lagt til rette for at både Oppland og Østre Toten er blitt bedre steder å bo.

– Gjennom sitt brede samfunnsengasjement har han vært med på å bygge opp. Som person er han en lagspiller, og han tar folk med på råd og sørger for å involvere før beslutninger tas, skriver partiet i pressemeldingen.

Mentor

Det siste året har Seierstad også blitt kjent som mentor i TV-serien «Farmen».

– For mange har han vært en mentor innen politikken i mange år, og han har vært med å slippe fram nye politiske talenter. Senterpartiet mener at Hans Seierstad har gjort seg fortjent til Senterpartiets hedersmerke igjennom sitt langvarige engasjement for både partiet og de rundt seg, skriver Hedmark og Oppland Senterparti.