(Oppland Arbeiderblad)

– Det betyr at våre prosjektmedarbeidere og de som har jobbet med dette prosjektet ved Sykehuset Innlandet kan utføre andre viktige arbeidsoppgaver, forteller administrerende direktør Terje Rootwelt.

Han bekrefter dermed opplysningene som Oppland Arbeiderblad tidligere i uken kunne melde om.

Rootwelt sier i uttalelsen som ble publisert torsdag ettermiddag at det krever mye ressurser å opprettholde et slikt prosjekt, og mener det ikke er fornuftig bruk av ansatte og penger å ha en prosjektorganisasjon gående i påvente av en avklaring.

– Det betyr at våre prosjektmedarbeidere og de som har jobbet med dette prosjektet ved Sykehuset Innlandet kan utføre andre viktige arbeidsoppgaver, forteller Rootwelt. Han sier det krever mye ressurser å opprettholde et slikt prosjekt, og mener det ikke er fornuftig bruk av ansatte og penger å ha en prosjektorganisasjon gående i påvente av en avklaring, sier direktøren.

Klare til dyst igjen

Prosjektarbeidet vil settes i gang på kort varsel når det kommer en avklaring.

– Det er gjort en god og grundig jobb fram til nå, og dette vil vi bygge videre på når vi får klarsignal til det, sier Rootwelt.

– Dette er en stor og viktig beslutning for Innlandet. Vi ser frem til å få en avklaring, men må forholde oss til at regjeringen gjør en grundig vurdering før de tar en beslutning, sier Rootwelt.

– Vi vil planlegge videre framdrift når vi har fått den politiske avklaringen. Det er for tidlig å si noe mer om det foreløpig.

Det er ikke kjent hvor mange personer som egentlig utgjør prosjektgruppa.

Ubekymret

Tidligere torsdag, før bekreftelsen av nedtrappingen kom på ettermiddagen, sa ordfører i Gjøvik Torvild Sveen (Sp) at han ikke er bekymret for framdriften.

– Jeg tror Helse Sør-Øst gjør det de får i oppdrag fra regjeringen, fastslo Sveen.

Han la til at en så stor avgjørelse ikke kan stå å falle på noen ukers marginer. Sveen frykter dermed ikke at fristene kan se ut til å overskrides. Og mener at det i tilfelle blir Helse Sør-Østs oppgave å omrokere ressursene på nytt i tilfelle det skulle være nødvendig.

Det bekrefter også Helse Sør-Øst at de vil gjøre.

– Betyr det at du ikke er bekymret for prosessen med Mjøssykehuset videre?

– Jeg er ikke bekymret i det hele tatt jeg. Det har jeg aldri vært egentlig, sa Sveen til OA.

Koker over om enda en utsettelse blir realitet

Lokale politikere på Stortinget varsler høylytt debatt om Mjøssykehuset ikke rekker inn i neste års statsbudsjett. Høyres stortingsrepresentant Kari-Anne Jønnes sa til OA før bekreftelsen kom at hun mener det er kritisk med nye utsettelser.

– Hvis dette stemmer, så mener jeg at det er krise for pasientene i Innlandet, og krise for Sykehuset Innlandet, tordnet hun.

– Her må regjeringen ta ansvaret, og stemmer dette, så svikter regjeringen Innlandet. Jeg er blodig oppgitt, sa Jønnes.

Hun har fulgt Mjøssykehus-saken i mange år, og brenner nå for en løsning. Hun synes det nå er urovekkende at prosjektledelsen som er satt til å løse dette, nå blir oppløst og rigget om til andre prosjekter.

– Løsning før sommeren

Ap-politiker Rune Støstad støtter utålmodigheten, og forstår at mange reagerer på tidsbruken. Han er imidlertid positiv til framdriften.

– Samtidig nærmer vi oss en løsning og jeg har stor tro på at vi får en endelig beslutning om et Mjøssykehus i Moelv før sommeren. Det fortjener folk i Innlandet og det fortjener alle som har jobbet for dette, sier Støstad til Oppland Arbeiderblad.

– Så fort vi får en endelig avklaring så forventer jeg at Helse Sør-Øst på kort varsel er klare til å fortsette arbeidet. Dette er Innlandets viktigste sak, og vi er mange som jobber med dette kontinuerlig.

– Det er synd, men jeg leser det som en kortvarig prioritering av ressurser og mannskap som rask vil bli endra når beslutninga er tatt. At de er klare til å ta fatt på videre arbeid med nytt hovedsjukehus i Moelv, er det viktigst, sier Sps stortingsrepresentant Marit Knutsdatter Strand.

– Det betyr blant annet at begrensa ressurser brukes mest mulig effektivt. Folk kan ikke gå på tomgang. Vi vil politisk gjøre det vi kan for god framdrift så fort beslutninga er tatt. Nå handler det om noen siste detaljer sånn jeg forstår det, så det er jeg trygg på at de finner ut av, sier Sp-politikeren.