Innlandet fylkeskommune opplyser fredag at det vil bli utført veiarbeid på fylkesveg 2372 mellom Eina og Bøverbru den kommende tiden.

Veien er kanskje best kjent som Sivesindhøgda.

Oppdraget med å utbedre veien har gått til Toten Anlegg og Transport, som i høst også har jobbet med utbedring av fylkesveg 246 mellom Bøverbru og Reinsvoll.

Utsatt

– Anleggsarbeidet på Sivesindhøgda vil vare til midten av november. I løpet av høsten skal entreprenøren skifte stikkrenner, grøfte og bytte ut dårlige masser. Mens dette skjer, må veien stenges for gjennomkjøring, sier byggeleder Ola Christensen Kolbu i Innlandet flykeskommune.

Arbeidet skulle egentlig ha startet i sommer, men ble utsatt. Dette var blant annet på grunn av behovet for å få reparert flere fylkesveier som ble ødelagt under ekstremværet «Hans».

Omkjøring

Arbeidet vil foregå på hverdager, og veien vil åpnes i helgene. På hverdager vil vil omkjøringen bli på fylkesvei 2370 om Blilie og riksvei 4 om Eina.

– Anleggsarbeidet starter ved Einavegen og vil forlytte seg gradvis mot Børsvollvegen. Det er grunnarbeidet som blir gjort nå i høst, mens de siste lagene med asfalt blir lagt neste år, sier Kolbu.

Bussruten som til vanlig går over Sivesindhøgda vil også bli lagt om, opplyser fylkeskommunen i en pressemelding.

Møbelringen på Raufoss oversvømt: – Blir noen tusenlapper