(Oppland Arbeiderblad)

Begge lag tenner på videre avansement i årets Norgesmesterskap.

De stiller med følgende lag:

Gran

Aksel Berg Sandin, Joakim Mohn Rishovd, Kristoffer Dæhlen, Varmuyan Alfred Dulleh, Frikk Strand Wulff, Tobias Kolkinn Nerland, Dean Eguamwense, Christian Sommerstad Stenerud, Markus Westhagen, Fredrick Løken Tvenge, Leander Olerud Martinsen.

Kolbu KK

Lars Møllerhagen, Tov Magne Dyste, Simen Stensrud, Emil Bakkelund, Pål Jørgen Unnli Slåtsveen, Henrik Bjerkvoll Stensrud, Joakim Omdahl Bjørnerud, Tristna Ramon Sandigo, Simen Ulvesveen Skiaker, Henrik Gramm Myhre, Jonas Sangnæs Thorsbakken

Kampen mellom Gran og Kolbu KK ser du med OAs Knut Befring bak mikrofonen på Direktesport klokka 20. Sendingen finner du her.

Snøvær

Sportssjef i Gran, Mikal Lindstad har fått med seg værmeldingen for kveldens NM-kamp. Noe videre bekymret er han ikke.

– Det blir kamp, og vi har både undervarme og brøyting klar, sier Lindstad.

Værmeldingen viser nedbør og fare for snø opp til 1,8 millimeter under kampen.

– Det er umulig å si hvor mye snø det kommer, men her er det dommersjefen som avgjør utfallet av kampen. Enten spilles den, eller så kan det bli avlyst, sier Lindstad.

Folkefest

«Alle» reiste til Kolbu i mai i fjor for å se 1. runde i fotball-NM mot Vålerenga. Det endte med tap, men da Kolbu scoret sitt ene mål i 1-5-kampen var det elektrisk stemning på Toten. Torsdag kveld starter reisen mot en potensiell ny folkefest.

Kolbu reiser til Gran før den første kvalifiseringsrunden med en fersk seier over Redalen i vinterserien i sekken.

– Nå gleder vi oss til cupkvalifisering. Da trenger vi deres støtte. Vi sees på Gran, skriver de etter den kampen.

Gran-trener Ole Petter Berget får i møtet med Kolbu sin første offisielle kamp som trener. Han har tidligere uttalt at det er ambisjoner i årets lag - trolig også for fotball-NM. I generalprøven sist lørdag tapte Gran 2-3 mot Sørumsand i en treningskamp.

– Jeg har fått de signalene jeg ønsker fra klubben og sportslig leder om at ambisjonene er at Gran skal være et topplag i 4. divisjon. Det motiverer meg, og gjorde at jeg takket ja til jobben, sa Berget til Hadeland da han ble presentert som ny trener i vinter.

I år er det seks år siden Gran på sin side fikk besøk av Vålerenga.

Tidligere i cupkvalifiseringen har Reinsvoll tatt seg videre til andre kvalifiseringsrunde på bekostning av Ringsaker-laget Furnes. Senere denne uka skal Valdres og FK Toten møtes til dyst.

Av lagene på Hadeland er det kun Gran som har mulighet til å kvalfiisere seg til cupen i år. 4. divisjonslaget Jevnaker havnet for langt ned på tabellen i fjor, til å ha mulighet for kvalifisering i år.

Kampen mellom Gran og Kolbu KK ser du med OAs Knut Befring bak mikrofonen på Direktesport klokka 20. Sendingen finner du her.