Arbeidet vil påbegynnes i uke 39 og er planlagt ferdig i uke 41. Det betyr at folk mellom datoene 25.-29. september og 9.-13. oktober må regne med å kunne høre smell på kveldstid.

Boligområdene nærmest arbeidet er Tollerud, Enggata, Bassengvegen og Øvre og Nedre Tollerudveg på Raufoss.

Ingenting å være redd

Administrerende direktør i Raufoss Industripark, Øivind Hansebråten, forteller til avisen at det ikke er noen dramatikk knyttet til lydene som kan dukke opp framover.

– Vi vil være føre var og varsle, slik at de som bor i området er klare over det, forteller han.

Arbeidet som skal gjennomføres på et område der det tidligere har ligget en skytebane. Derfor regner en med at det vil dukke opp blant annet ammunisjon som kan være nødvendig å sprenge på området.

127 års historie

Det er snakk om et område i nærheten av det gamle hovedkontoret i RA, altså Enggata 40. Dette ligger rett nord for blant annet Tollerud, Enggata, Bassengvegen og Øvre og Nedre Tollerudveg på Raufoss.

– Det dukker opp gamle ting fra parkens 127 års historie innimellom når vi driver med slikt arbeid, men det er ingenting utenom det vanlige i denne situasjonen, betrygger Hansebråten.

Ikke en del av utvidelsen

Saneringsarbeidet er ikke en del av arbeidet med å utvide industriparken. Hansebråten har tidligere uttalt at de ser for seg investeringer på omtrent 2,5 millarder kroner fram mot 2030.

– Foreløpig er det ikke noe som skal bygges i det området vi nå skal drive med saneringsarbeid, informerer Hansebråten om den potensielle sprengningen.

Området som skal utvides ligger lengre nord i parken.