– Det vi har planlagt skal vi gjennomføre, men vi må nok finne noen alternative løsninger for å få det til, sier Ingar Sønsteby, leder for Einadagene.

Festdagene på Eina startet med konsert allerede onsdag denne uken, men det smeller for alvor i gang når Narum skal spille opp på hjemmebane.

Området hvor scenen de skulle stå på var tenkt plassert har Einafjorden okkupert.

– Konsert skal det bli uansett. Vi må finne en plass det er tørt, for det er nok ikke håp om at vannet rekker å trekke seg tilbake, sier Sønsteby.

Avlyser ikke

For det er ikke aktuelt å starte med avlysninger.

– Aktiviteter som var tenkt i fjordkanten kan det hende vi må flytte. Om ting ikke blir 100 prosent slik vi hadde sett for oss, er vi uansett innstilt på å gjøre det beste ut av det, sier Sønsteby.

Sammen med resten av styret i Einadagene, Toten Livescene, Fjordgløtt Kafé og Landhandel og en god gjeng frivillige skal det bli fest i sentrum.

– Været får vi ikke gjort noe med. Det er heldigvis tørt midt i sentrum, så markedet og det planlagte opplegget der vil gå helt som normalt, sier Sønsteby og legger til:

– Der er det ordentlig vasket og klart.

Konsert og aktiviteter

I løpet av Einadagene blir den en rekke konserter, marked og en rekke aktiviteter for store og små.

– Den planlagte straffekonken og sykkelløpet på lørdag må vi se på hvor vi skal arrangere. Traseen til sykkelløpet er tatt av uværet, så den må endres, sier Sønsteby og legger til:

– Men vi skal finne alternativer også håper vi været blir godt gjennom helga.

Dugnadsånden og samarbeidet på bygda er godt og det gjør at lederen for dagene har ståltroen på suksess.

– Vi som samarbeider av dette er avhengig av hverandre og et godt samarbeid, det har vi fått ordentlig på plass nå. I tillegg kommer man ikke utenom en solid dugnadsgjeng som stiller opp og gjør disse dagene mulig, sier Sønsteby og legger til:

– De som blir spurt sier ja og da får man til det aller meste.