(Oppland Arbeiderblad)

Valgkomiteen i representantskapet til Horisont Miljøpark IKS har jobbet med å finne en ny styreleder etter det ble klart at Torunn Aas Taralrud ikke ønsket gjenvalg.

Det opplyser Anne Hagenborg i en pressemelding. Søndre Land-ordføreren leder representantskapet som består av folkevalgte fra Horisonts eierkommuner.

Enstemmig valgt

– Kari Mette Vika er valgt av et enstemmig representantskap, og har allerede gjennomført sitt første styremøte. Styret i Horsiont Miljøpark IKS er ellers uendret, opplyses det i pressemeldingen.

Kari Mette Vika er til daglig Divisjonsdirektør i Sykehuset Innlandet.

I pressemeldingen opplyses det at Vika har hatt flere styreverv tidligere, og er veldig motivert for oppgaven i Horisont.

Styret i Horisont består for øvrig av: Espen Martinsen (nestleder), Kjersti Nørstebø-Solbjør, Pål Rønningen, Hanne Hogness, Knut Westrum og Ann Chatrin Brendbakken.

Tidligere i år ble Tove Flobergseter (55) er ansatt som ny daglig leder i Horisont Miljøpark IKS. Hun begynte i februar.

Horisont Miljøpark IKS

Horisont Miljøpark IKS er et interkommunalt avfallsselskap som er eid av kommunene Gjøvik, Østre Toten, Vestre Toten, Søndre Land og Nordre Land.

Det er om lag 60 ansatte i selskapet.

Selskapet ble opprettet 11. november 1991.

Administrasjonen holder til i Miljøparken på Dalborgmarka i Gjøvik kommune. Her ligger også Dalborgmarka Avfallsdeponi og Dalborgmarka miljøstasjon.

I tillegg har selskapet ansvaret for driften av sju andre miljøstasjoner rundt om i eierkommunene.

I september 2017 ble datterselskapet Horisont Renovasjon AS etablert.

Selskapets styre består av sju medlemmer, to fra Gjøvik kommune, ett fra hver av de fire andre kommunene og ett medlem fra og valgt av de ansatte.

De øvrige medlemmene og vararepresentanter velges for en to-årsperiode av representantskapet etter innstilling fra kommunene. Styrets leder og nestleder velges av representantskapet.

Kilde: Horisont Miljøpark IKS

– Veldig fornøyd

Kari Mette Vika gleder seg til å bli kjent med bransjen, eiere og ansatte i Horisont.

I pressemeldingen uttrykker hun også at det er et meningsfylt oppdrag å medvirke til Horisonts samfunnsoppdrag.

– Vi er veldig fornøyde med at Kari Mette er på plass som styreleder i Horisont, sier Anne Hagenborg til OA.