Gå til sidens hovedinnhold

Internasjonal utdanning på Toten: Eneste i Norge

Artikkelen er over 1 år gammel

Denne uka har Norsk Hestesenter hatt besøk av 24 representanter fra åtte andre europeiske land for å teste ut en ny, internasjonal tilleggsutdanning for ridelærere.

Erasmus+-prosjektet SPINE er et internasjonalt samarbeid mellom ulike utdanningsinstitusjoner for ridelærere, og har som mål å tilpasse og klargjøre ridelærere for det internasjonale markedet. Prosjektet startet i 2017, og avsluttes neste år, får Toten Idag opplyst fra Norsk Hestesesenter på Starum.

Eneste i Norge

Hanne Dahl Lien, instruktør ved Norsk Hestesenter, er en av dem som deltar fra norsk side og forteller at man i prosjektet har utviklet en tilleggsutdannelse ridelærerstudenter kan ta etter de har fullført minimum ridelærer 2.

- Dette ekstratrinnet består av tre ulike moduler som studentene skal ta i forskjellige land. Hensikten med det er at studentene, i tillegg til den faglige biten, skal få erfaringer og kompetanse på å jobbe i ulike miljøer, både sosialt og kulturelt, sier hun i en pressemelding fra Norsk Hestesenter.

Mellom modulene skal studentene gjøre egenstudier og innleveringsoppgaver. Pensumet spenner fra temaer som hestevelferd og rytterens trening, helse og livsstil, til kulturell forståelse og organisasjon og ledelse.

Fagskolen på Norsk Hestesenter (NHS) er den eneste tilbyderen av ridelærerstudiet i Norge, og vil dermed også være den eneste norske utdanningsinstitusjonen som kan tilby de tre modulene i tilleggsutdanningen.

Les også

45 ungdommer fra hele landet var «samlet om hesten»: – Dere har mye å lære av hverandre, sa Märtha Louise

Fornøyde testpiloter

Det er ni studenter fra forskjellige land som nå har testet og fullført tilleggsutdanningen, og selv om det har vært hardt arbeid, har det gitt mye ny kunnskap og gode erfaringer.

Joni Paavola (22 år) fra Finland syns utbyttet har vært bra.

– Å delta på dette har gitt meg mye ny kunnskap, og jeg lært spesielt mye med tanke på pedagogikk. En slik utdanning betyr definitivt mye for min profesjonelle karriere, jeg har utvidet nettverket mitt og blitt kjent med ulike kulturer.

Paavola benytter seg av utdanningen umiddelbart, for han reiser rett fra Toten til ny jobb i Tyskland.

Kommentarer til denne saken