(Oppland Arbeiderblad)

Oscar André de Ocampo Overns far er i Gjøvik tingrett dømt til 20 års fengsel for drapet på sin egen sønn på Kapp 9. oktober 2019.

Han er også dømt for frihetsberøvelse og seksuell omgang med barn under 14 år, men er frifunnet for den delen av tiltalen som gjaldt seksuelle overgrep mot sønnen etter fylte 14 år.

Innrømmet drapet

Familiefaren erkjente drapet på sønnen, seksuelle overgrep mot ham og frihetsberøvelse av kona under rettssaken mot ham i forrige uke.

Gjøvik tingrett tok derfor kun stilling til straffeutmålingen da de tok saken opp til doms.

Tingretten kom altså fram til en straff på 20 års fengsel. Det er ennå ikke kjent hvordan tiltalte stiller seg til dommen og om han eventuelt vil anke den.

Ville ha 21 år

Aktor Thorbjørn Klundseter sa i sin prosedyre under rettssaken at bare drapet alene kvalifiserte til lovens strengeste straff og la ned påstand om 21 års fengsel.

Han mente det ikke fantes noen formildende omstendigheter i saken og at tiltalte heller ikke skulle få strafferabatt, selv om han umiddelbart tilsto drapet og har gitt en omfattende og detaljert forklaring rundt hva som skjedde.

Les også

Alvorligheten i forbrytelsen og i dommen gjør at vi mener det i dag er rett å bruke navn

– Åpne kort

Tiltaltes forsvarer Håvard Fremstad mente imidlertid at Overn måtte få strafferabatt, nettopp på grunn av sitt samarbeid med politiet etter at han selv meldte seg til politiet.

Fremstad påpekte i sin prosedyre at tidslinjen viser at det er kort tid fra politiet får den første meldingen om hva som utspant seg på Kapp (18 minutter, red. anm.) og til at den 45-årige familiefaren ringer politiet og melder seg.

– Deretter spiller han med helt åpne kort og følger politiets pålegg. Dette må få klar betydning når det gjelder strafferabatt, sa Fremstad og viste blant annet til en rekke dommer i sin argumentasjon.