(Oppland Arbeiderblad)

– Vi har vel strengt tatt kun stilt med dugnadsmat, selskap og pils forteller Einar Timon i Potitpodden.

I verkstedet til Team Laban har gutta gjort i stand hver sin bil. Lørdag morgen stiller de klare på startlinja, for å finne ut hvem av de tre gutta, er den raskeste bak rattet.

Potitpoddens løp på Kraby kan følges via deres Snapchat-kanal Kunsten & Kødde.

VM på Kraby

Klubbløpet blir omtalt som VM på Kraby, hvor hele dagen går av til klubbløp mellom kjente og kjære.

Potitpodden skal delta i pausene mellom løpene.

– Dette er prestisje på høyt nivå. De kaller det VM, og det er det viktigste løpet for året, her viser de hvem som er den beste av de beste, sier Timon.

Gutta har måttet inngå avtale om å ikke luske bort, eller oppholde seg i nærheten av hverandres biler.

– Det er blodseriøst nå, uten tvil. De har vært veldig redd for at jeg skal bortpå å stikke kjepper i hjula for dem, men jeg spiller fair, sier Timon, med et lurt smil.

Sponsorhjelp

Når ideen fant lys ut i verden, var tanken å anskaffe bil på auksjon, og stille til start. Prosessen med å få bilene klar til start, har vært noe lengre enn forventet fra potitpod-gutta.

– Det har vært veldig mye mer enn det vi så for oss, både tid og penger. Det har blitt til et sjukt prosjekt, hvor vi skrur dag og natt de siste ukene, og vi er heller enda ikke klare til i morgen tidlig, sier Timon.

Bedriften Hveem Elektro har kommet inn på sponsorsiden, samtidig jobber verkstedgutta Team Laban med bilene, for å gjøre dem klare.

– Vi er heldige som har fått med oss spons. Team Laban har hjulpet oss veldig mye, alt fra å bygge hele fronter til å justere gassere og bytte inn nye deler, sier han.

Favorittstempel

Det er ingen tvil om at konkurranseinstinktet er høyt blant de tre, og Timon tror selv han er forhåndsfavoritten.

– Det er jo tidenes fallhøyde å melde seg selv som forhåndsfavoritt, men jeg tror nok jeg er det. Espen Haug har jo til vane å bryte disse prosjektene vi kaster oss ut på, så han er nok underdog, sier Timon.

Likevel er han spent på sistemann, det nyeste medlemmet av podden, nemlig Knøsen.

– Ingen av oss er nok noe særlig anlagt for å gjøre det bra i denne øvelsen, men Knøsen kjører jo hemningsløst, så det kan fort bli mye krasj - så får vi se om han holder ut hele løpet, sier Timon.