(Oppland Arbeiderblad)

- Vi vil trene på det vi prøver å få til på treningene. Dessuten vil vi gi spilletid til de som ikke har spilt så mye, sa Dag-Eilef Fagermo til OA en time før kampstart.

Vålerenga-treneren medga at han ikke stilte med de beste:

- Vi stiller ikke med de beste. Ikke den nye brasilianske spissen vår. Noen er også på skadelista, sia Fagermoen.

- Det er kult å få spille i denne magiske arenaen mot et tippeliga-lag, sa Raufoss-trener Jørgen Wålemark.

- Det blir høyere tempo. Vi må passe på ballen og skape målsjanser. Men det gjør vi gjerne, la han til.

- Raufoss har lagt opp til 3-5-2 formasjon i år. Hva tenker du om det, Fagermo?

- Ja, dessverre spiller alle med fem bakerst nå. Men sånn er det blitt.

Vålerenga.-trener sier laget pr nå litt bak toppen, men greier vi å forsterke litt er vi med i medaljestriden.

Raufoss tapte 1-6 sist de to lagene møttes.

Raufoss stiller med følgende mannskap fra start:

Ole Kristian Lauvli, Filip Brattbakk, Arnar Gudjonsson, Jamal Deen Haruna, Nicolai Fremstad, Sivert Westerlund, Loris Mettler, Håkon Hammer, Erik Frøysa, Andreas Helmersen, Andreas Østerud.

Slik er mannskapet til Vålerenga:

Magnus Sjøeng, Vegard Eggen Hedenstad, Brynjar Bjarnason, Stefan Strandberg, Leonard Zuta, Petter Dahle Strand, Fredrik Oldrup Jensen, Odin Thiago Holm, Mohammed Ofkir, Seedy Jatta, Jacob Dicko Eng.

Nicolai Fosso Fremstad (25) gleder seg stort til å bryne seg mot eliteserielaget Vålerenga med en gjøvikmann og en eks-totning på trenerbenken.

– Det er slike kamper som er ekstra gøy å spille. I dag får vi bryne oss på et godt eliteserielag. Da får vi fine referanser på hvor vi står og vi lærer forhåpentligvis mye, sier Nicolai Fosso Fremstad.

Kampen sendes live på OA-TV/Direktesport klokken 14.00. Klokken 13.30 sender OA-TV live fra Intility med intervjuer med blant andre Dag-Eilev Fagermo og Jørgen Wålemark.

Kampen kan du se her.

Tøff test

Raufoss-stopperen synes Raufoss har spilt mange bra treningskamper så langt i vinter. Bortsett fra 0–2 mot Strømsgodset har Jørgen Wålemarks menn vunnet alt av treningskamper. Mange av dem med store sifre. Sist helg ble Ull/Kisa slått 6–0.

– Jeg synes vi har fått til mye i de første treningskampene. Vi har vært flinke til å stenge «butikken» og blitt mer et kontringslag igjen. Vi vil nok ikke gjøre så mye annerledes mot Vålerenga, og vi må opp på vårt aller beste for å matche dem. Det håper jeg vi kan klare, sier Nicolai Fosso Fremstad.

Raufoss møtte også Vålerenga i treningskamp for snaut to år siden. Da tapte Raufoss 1-6 etter at laget hadde tatt ledelsen tidlig i kampen. Nicolai Fosso Fremstad storspilte de første 20 minuttene, men ble skadet i en duell med Vidar Örn Kjartansson og måtte forlate banen. Da ledet Raufoss 1-0.

Raufoss har lagt om til 3:5:2, eller 5:3:2-formasjon som det gjerne blir defensivt, foran denne sesongen. Så langt har laget blitt lite utfordret med unntak av kampen mot Strømsgodset. Fordi lagene de har møtt stort sett har vært fra 2.- og 3. divisjon. Nå venter helt annen motstand. Antakeligvis litt bedre enn den de møtte mot Strømsgodset.

Toppet Vålerenga

Vålerenga tapte 0–3 mot Malmö FF i sin første kamp på Marbella, men slo Moss 2–0 i sin andre kamp i Spania. Før de reiste sørover slo de eliteseriekollega Sarpsborg 08 hele 4–1.

På Vålerengas trenerbenk står Dag-Eilev Fagermo. Han trådte sin barne- og ungdomssko i Raufoss Fotball. Ved siden av ham sitter Gjermund Østby. Han har vært keepertrener i Enga siden 1999. I alle sesonger har han pendlet fra sitt hjem på Gjøvik.

– Jeg har skrevet ny toårskontrakt foran denne sesongen. Når jeg har fullført den har jeg pendlet 25 år fra Gjøvik til Oslo på jobb, sier mannen som var i rundkjøringa på Lillo da han snakket med OA-sporten.

Østby kan fortelle at Vålerenga stiller med sitt beste lag av de spillerne de har tilgjengelige onsdag.

– Det er litt smårusk på noen, men vi stiller med det beste mannskapet vi kan fra start. Så blir det nok noen bytter utover i andre omgang, sier han.

– Ser bra ut

Han understreker at Vålerenga tar denne kampen på fullt alvor og at de gleder seg til å spille årets første kamp på Intility Arena. Lagets hovedarena har vært stengt tidligere i vinter for å spare strømkostnader. Kampen mot Raufoss var opprinnelig planlagt i Valhall, men Vålerenga valgte å sette på strømmen på Intility etter hjemkomst fra Marbella for å få best mulig treningsforhold.

– Jeg synes Vålerenga ser bra ut, men vi jakter steinhardt på to-tre forsterkninger for å realisere målsettingen om å kjempe i toppen av eliteserien. Vi har veldig mange gode unge spillere, men per i dag så er laget litt for ungt, sier han.

Østby reiser som regel fra Eventyrveien på Gjøvik tungt klokka seks hver morgen. Tre dager i uka jobber han på Wang Toppidrett i Oslo i kombinasjon med å være keepertrener i Vålerenga. Før han er hjemme på Gjøvik igjen ved femtiden på ettermiddagen.

– Jeg liker å kjøre bil og kjenner veien ganske godt etter så mange år med pendling, sier han og gliser.

Mil etter mil

Veien tur-retur Oslo bruker han til å forberede treninger og høre på lydbøker.

– Jeg hører veldig mye på lydbøker sier han.

Onsdag håper Østby selvsagt å kunne returnere til Gjøvik med noen gode erfaringer på vei mot seriestart i eliteserien. Litt lenger nord i byen håper Nicolai Fosso Fremstad å kunne sette seg ned i sofaen med noen gode svar på veien mot seriestart i 1. divisjon mot Hødd andre påskedag.

– Vi får en ordentlig test i dag. Jeg er spent på hvordan vi står mot et godt eliteserielag, sier Fosso Fremstad.