Det var mange som benyttet anledningen til en svingom i melkefabrikkens borggård sammen med Torsdagsdansen, og da Jenny Jenssen gikk på scena var det helt fullt i det solfylte rommet.

Anledningen var den årlige Seniormessa, som bød noen hundre besøkende på et bredt og variert program.

Forberede framtida

Blant mange stands innendørs og utendørs kunne de besøkende gjøre seg kjent med ulike tilbud både for eldre og folk i alle aldersgrupper. Totalt 47 utstillere fra næringsliv, frivilligheten og offentlig sektor var på plass.

Det ble gitt datahjelp, og informert om velferdsteknologi og forberedelser til å kunne bo hjemme i egen bolig lengst mulig.

Det sto også flere temaforedrag på programmet. Leder for eHelse i Østre Toten kommune, Iver Olav Sunnset, snakket om hva ny teknologi kan utrette. «Teknologi er trygge hender», lød foredraget der han hevdet at teknologien kan være med å bidra til at alle kan være i trygge hender i sitt eget hjem.

Arv og testamente

Et annet temaforedrag handlet om arv og framtidsfullmakt, der advokat Lars Braastad snakket om ting det kan være lurt å tenke over i forhold til arv, testamente og det å gi fullmakter for framtida.

På Mjøsas Ark ble årets utstilling «Hva skjuler seg i Mjøsa» åpnet.

Det ble også tilbudt ulike aktiviteter. Foruten dans var det flere som prøvde seg på stolpejakt, brannslokking, øksekast og akvarellmaling.