(Oppland Arbeiderblad)

Den savnede mannen i 70-årene ble funnet i et krevende søkeområde av mannskap fra Sivilforsvaret, bevisstløs og nedkjølt.

Politiet opplyser videre at kona er varslet.

– Vi takker for god hjelp fra Norsk Folkehjelp, Røde Kors, og Norske Redningshunder, sier oppdragsleder Sigrid Reenaas til OA like etter klokka 10.

Hun opplyser at mannen ble funnet ved en sti i åpent terreng, om lag en kilometer sør for der bilen hans sto parkert på en parkeringsplass.

– Han pustet, men var bevisstløs og nedkjølt da han ble funnet av Sivilforsvaret. Mannen følges nå opp av helsevesenet, sier Reenaas.

Sykehuset Innlandet opplyser til OA mandag ettermiddag at mannen er innlagt ved Gjøvik sykehus og får behandling for sterk nedkjøling.

Et redningshelikopter som var på vei til området snudde da meldingen kom om at mannen var funnet.

.

Savnet søndag kveld

En mann i 70-årene ble meldt savnet fra det kjente turområdet Rørmyra i Vestre Toten. Mannen ble ifølge politiet savnet søndag ettermiddag, men meldinga kom ikke til politiet før natt til mandag.

Stig Follstad Hansen ved politiets operasjonssentral sa til Oppland Arbeiderblad ved 06.40-tiden at de hadde to patruljer på stedet.

– I tillegg er det mannskaper fra Røde Kors, Norsk Folkehjelp og Norske redningshunder på stedet, sier Follstad Hansen.

Kjente omgivelser

Ifølge politiet var det snakk om en privatperson som ble meldt savnet. Personen skal bare ha vært på en vanlig tur i det som beskrives som kjente omgivelser.

– Det er ingenting som tilsier at han skulle bli borte og vi kommer til å være i aktivitet i området til vi finner vedkommende, sier Follstad Hansen.

Klokka 06.30 melder politiet at nattemørket og dårlig vær har gjort letearbeidet vanskelig så langt. Ifølge yr.no er det meldt nedbør i området hele mandag, men aller mest i morgentimene.

Forsøkte å spore telefonen

07.30 sier politiets innsatsleder på stedet at mannen hadde tatt kontakt med kona på telefon i går kveld og ga beskjed om at han hadde gått seg bort.

– Ifølge kona gikk mannen ut ved 14-toda og han skulle bare ut på en vanlig tur i området. Mannen er kledd for turen, men ikke for å overnatte ute, sier Trond Evensen.

Han forteller at det er for dårlig vær i området for å få hjelp av politihelikopteret. Man har også forsøkt seg med drone, men den har ikke vært til hjelp for politiet foreløpig.

– Det er et veldig stort område å søke i. Vi vet ikke om han kan ha tatt seg inn noe sted. Vi har også forsøkt å spore telefonen hans, men signalene ble for dårlige, opplyser Evensen.

Krevende forhold

Norsk Folkehjelp Vestre Toten / Gjøvik var de første fra frivillige org på stedet og vi gikk raskt ut i søk med vestre Toten Brann & redning, og var i søk med de utover natten.

Alexander Hagen i Norsk Folkehjelp sier til OA at de fikk alarm om hendelsen klokka 01.11.

– Vi rykke fra Raufoss 01.20 og var kjapt på plass ved stedet. Vi fant både politi og brannvesen til slutt og jobben begynte med å organisere søket.

Hagen forteller at de fikk vite litt om hva politiet visste om hendelsen og hvor det var naturlig å søke.

– Vi slo oss sammen med vaktlaget brannvesenet. Innsatsleder brann var også med ut i søket, sier Hagen.

Han forteller videre at søket i natt ble gjennomført under krevende forhold.

– Det var mellom én og to grader, det regnet og tåka hadde lagt seg tjukk. Vi tok med oss brannvesenet og delte oss opp i et stort flankesøk og fulgte en tursti. Vi holdt på i store områder fra kvart på to til klokka var litt over fem. Da følte vi at vi måtte få oss litt søvn og tørke litt klær.