(Oppland Arbeiderblad)

Hoppdronninga var en smule nervøs i forkant av kveldens idrettsgalla. Så spent var hun faktisk at et aldri så lite skrekkscenario utspilte seg i drømmene hennes mens hun sov i natt.

Hun drømte nemlig at hun snublet under årets Idrettsgalla. Det kan tyde på at hun har et noe anstrengt forhold til høye hæler, men gjennom rød løper kom hun seg i det minste uten tegn til ustø gange.

Maren Lundby er én av bare seks finalister til å bli Årets navn på Idrettsgallaen. Hun er også nominert til enda en gjev pris.

OA møtte Maren på rød løper: Se henne fortelle om drømmen sin og forventningene til gallaen her:

I knallhard konkurranse med verdensnavn som Erling Braut Haaland (fotball), Victor Hovland (golf) og Jakob Ingebrigtsen (friidrett) er Grace Bullen (bryting) og Jeanette Hegg Duestad (skyting) og vår egen Maren Lundby (skihopp) finalister til å bli Årets navn på Idrettsgallaen 2024.

Det som i utgangspunktet var 18 nominerte er nå blitt til disse seks, skriver NRK. Det er publikum som stemmer fram den som til slutt skal bli vinneren, som presenteres på Idrettsgallaen førstkommende lørdag (6. januar).

Om Maren Lundby skriver NRK:

Tøff sesong

Mens for eksempel Erling Braut Haaland har hatt stor suksess med trippel-gull i Manchester City, der han ble suveren toppscorer da laget vant både Champions League, Premier League og FA-cupen, opplevde Maren Lundby en liten opptur med flere medaljer i fjorårets VM. Det etter flere sesonger med vektutfordringer, for den legendariske skihopperen fra Toten.

Årets sesong har imidlertid vært et tilbakesteg for publikumsyndlingen Lundby. Til slutt valgte hun å si «nok-er-nok», da hun i desember la hoppskoene på hylla.

Utøvere i toppen av verdensidretter

Av de andre konkurrentene til å vinne pris finner vi den joviale golferen Viktor Hovland, som gikk helt til topps i The Tour Championship, og i tillegg kunne titulere seg som sesongens beste golfspiller. Han var også sentral på det europeiske laget som vant Ryder Cup.

Jakob Ingebrigtsen vant VM-gull på 50000 meter og sølv på 1500-meter i VM. Sandnes-løperen har dominert flere løpedistanser og satt verdensrekorder på alternative distanser som 2000-meter og to engelske mil.

Skytteren Jeanette Hegg Duestad er rangert som verdens beste på 50 meter match. Hun ble dessuten historisk da hun vant tre av tre EM-gull på 10 meter luftrifle i 2023. I tillegg tok hun tok ett gull, to sølv og en bronse i lagkonkurranser i VM.

Bryteren GraceBullen tok bronse i bryte-VM og kvalifiserte seg til sommerens OL i Paris. Hun tok også sølv i EM.

Også nominert til Årets kvinnelige utøver

Sammen med nevnte Bullen og Hegg Duestad er Maren Lundby også nominert i klassen Årets kvinnelige utøver.

Det er de tre navn-finalistene sammen med Karoline Bjerkeli Grøvdal (friidrett), Caroline Graham Hansen (fotball), Gyda Westvold Hansen (kombinert), Anne Kjersti Kalvå (langrenn), Johanne Killi (freeski), Solfrid Koanda (vektløfting), Katrine Lunde (håndball), Maria Tviberg (alpint),Kristin Vollstad (kickboxing), Tiril Udnes Weng (langrenn) og Ragne Wiklund (skøyter).

Både tittelen Årets navn og Årets kvinnelige utøver er høythengende og gjeve priser i idretts-Norge. Erling Braut Haaland har imidlertid allerede sveipet med seg en rekke gjeve priser fra både inn- og utland. Idrettsgallaen går som nevnt på NRK lørdag 6. januar.