(Oppland Arbeiderblad)

I forbindelse med den tragiske bortgangen til Fredrik Løvbrøtte Holthe (33) fra Kolbu, som omkom i flyulykken på Reinsvoll, var ett minutts stillhet på KK-plassen i forkant av 4. divisjonskampen fredag.

Dette er bestemt i samråd med familie og kriseteamet.

Det var en markering med ett minutts stillhet for å hedre Kolbu-guttens bortgang.

I tillegg spilte spillerne med sørgebånd.

Før kampen ble det gitt kort informasjon fra speaker før spillerne stilte seg opp for å markere den triste bortgangen.

Det bekreftet styreleder i Kolbu KK, Pål Andreas Hoel til OA.

Fredrik Løvbrøtte Holthe hadde flere verv i Kolbu KK der han blant annet hadde ansvaret for aktivitetstilbudet allidrett for barn.

– Engasjementet i idrettslaget vil bli sterkt savnet, sier Hoel.

Løvbrøtte Holthe var også veldig aktiv med å få i gang aktivitet i Slettumsbakken.

Stort engasjement rundt spleis

Styreleder Hoel opplyser også om at overskuddet fra kiosksalget under kveldens kamp går til spleisen som har blitt opprettet av Gry Emilie Presteseter.

I skrivende stund har 3190 personer bidratt og spleisen har bikket over 754.000 kroner.

I forkant av kampen lå Kolbu KK på en tredjeplass på tabellen med 33 poeng. Serieleder Kongsvinger har 42.

Valdres lå nede på en niendeplass og har et stykke opp til Kolbu med sine 20 poeng.

Sist lagene møttes vant Kolbu 3-1.

Kampen ble spilt i flomlys på flott naturgress med avspark 20:00.

Dybvad tomålsscorer

Kolbu gikk hardt til verks mot Valdres. Etter 12 minutter ga Sivert Sæbø Dybvad hjemmelaget ledelsen 1-0.

Jonas Sangnæs Thorsbakken doblet før halvtimen spilt, før Lars Ødemark tre minutter senere banket inn 3-0 for Kolbu.

Etter hvilen fortsatte Sæbø Dybvad i samme spor og etter 52 minutter hadde han satt sitt andre for kvelden.

Valdres fikk et trøstemål på tampen fra Teodor Kvisgaard Skjel, men måtte reise tomhendte hjem.

Med fredagens seier tok Kolbu tilbake andreplassen på tabellen. De er nå seks poeng bak Kongsvinger 2 med sine 36 poeng etter like mange kamper spilt.

Kampfakta

Kolbu KK - Valdres 4-1 (3-0)

Scoringer: 1-0 Sivert Sæbø Dybvad (12), 2-0 Jonas Sangnæs Thorsbakken (28), 3-0 Lars Ødemark (30), 4-0 Sivert Sæbø Dybvad (52), 4-1 Teodor Kvisgaard Skjel (87).

Gule kort: Tov Magne Dyste (Kolbu KK), Kristian Lajord-Bakken, Wegger Kristoffer Bergsrud (Valdres).

Dommer: Marcin Jaskolski, Storhamar.