Blant de 14 ungdommene er Martha Holje fra Raufoss. Hun og de 13 andre ungdommene ungdommene er alle medlemmer i ett av Statsforvalteren sine to ungdomsråd – som skal få fram ungdommens stemme i samfunnet.

– For å lytte til barn og unge sin stemme både i kriser og ellers, startet vi hos Statsforvalteren i Innlandet Barn- og ungepanelet i 2019. I år vi også laget et barneberedskapsråd, forteller Knut Storberget i en pressemelding.

Møter politikere

Under onsdagens besøk på Stortinget har ungdommene avtalt å møte flere stortingsrepresentanter fra Innlandet. I tillegg har de spurt statsminister Jonas Gahr Støre, justisminister og finansminister om de har mulighet til å hilse på.

– Ungdommene er opptatt av hvordan barn og unges stemme kommer fram i kriser også i nasjonalforsamlingen, og det blir tema i flere samtaler på onsdag. Før studieturen har ungdommene ytret ønske om å få snakke med de nasjonale myndighetene våre om for eksempel psykisk helse, mobbing og kollektivtilbud, sier Storberget.

Etter besøket på Stortinget er de 14 ungdommene fra hele fylket invitert på pizza og oppsummering av stortingsbesøket.

To fra Valdres

Ungdommene som deltar på studieturen er Malin Mugaas, Midt-Gudbrandsdal, Sigurd D. Mengshol, Hamar, Maria Nilsen Svensson, Valdres, Martha Holje, Raufoss, Cine Fagernæs Traastadkjølen, Kongsvinger, Ine Nyhus Solli, Nord-Gudbrandsdal, Vemund Østby Brendryen, Nord- Østerdal, Agnes Vestad, Brumunddal, Jørgen Lystad, Brumunddal, Ane Bjørke-Hansen, Sør Østerdal, Vårin Dagsgard Marstein, Lom, Helene Rustad, Skjåk, Ingeborg Aastveit, Øystre Slidre, og Ådne Fagervold, Vinstra.