(Oppland Arbeiderblad)

Mandag 23. mai begynner arbeidet på veien Heksumhøgda, som strekker seg fra Børsvoll på Bøverbru til riksvei 4 på Eina.

– Prosjektet er en god, gammel oppbrukt bygdevei som ble bygget på en annen tid, sier prosjektleder Henrik Kjellsmoen i Vestre Toten kommune til OA.

Han sier at veien ikke tåler dagens bruk, og at den har gjort sitt med tanke på både bæreevne og det som har vært igjen av asfalt.

Tre kilometer med vei

Nå skal veien totalrehabiliteres. Hovedtrekkene i arbeidet som skal gjøres, er å forbedre bæreevne, overvannshåndtering og asfaltering.

– Bæreevnen forbereder vi for at asfalten skal være stabil og at veikroppen blir bra. Så skal vi skifte stikkrenner før vi avslutter med asfalt.

Strekningen er på cirka tre kilometer.

– Det er varierende styrkeforhold på veien, og vi skal gjøre litt forskjellige tiltak. Noen steder skal vi traue og fylle opp, og andre steder skal vi fylle opp i høyden, sier Kjellsmoen.

Asfaltering i ett strekke

Arbeidet vil starte på Bruflat ved riksvei 4 og gå østover til Børsvoll.

– Da tar vi stikkrenner og de andre tiltakene vi skal underveis, og det blir utkjøring enten foran eller bak oss. Ingen kommer til å bli låst inne av stengt vei. Alle som bor der, kan ta kontakt når de ser vi nærmer oss, så finner vi en løsning med adkomst til deres gårdsplass, sier han.

Asfalteringen vil foregå i ett strekke slik at det ikke blir skjøter.

– Man har hatt en gammel oppbrukt vei det ikke har vært midler til å gjøre noe med – før nå. Vi håper den blir attraktiv å bruke når arbeidet er ferdig, og det blir en helt annen standard enn det er i dag, sier Kjellsmoen og legger til:

– Det blir hvite kantstriper og feiende flott til slutt.