Hvert år deler Grønt Punkt Norge ut premier i det såkalte Returkartonglotteriet, hvor man kan skrive på navn og nummer på drikkekartongen sin i håp om å vinne.

I år var det til sammen 14 vinnere fra Innlandet, men én var av det mer celebre slaget. Maren Lundby fikk nemlig en telefon fra Horisont, som deler ut premien på vegne av Grønt Punkt Norge i Gjøvik og på Toten.

Lundby har ikke selv deltatt, så det er noen andre som har skrevet på hennes navn.

Nysgjerrig

– Jeg er veldig nysgjerrig på hvem det er som har levert inn kartongen med mitt navn, sier Lundby en pressemelding.

Hun forteller videre at hun ikke har deltatt siden barneskolen, og at det derfor er veldig morsomt at noen andre har gjort det slik at hun vant.

Lundby fikk premien utdelt av Torunn Piro i Horisont. Hun håper at flere skriver på navn og nummer.

– Det er ikke alltid like lett å finne kartonger med navn og nummer, så vi skulle absolutt ønske flere deltok, sier hun.

I Innlandet var det til sammen to vinnere fra Lillehammer, to vinnere fra Ringebu, to vinnere fra Stange, to vinnere fra Østre Toten, en vinner fra Grue, en fra Sør-Odal, en fra Gran, en fra Åmot, en fra Vestre Slidre og en fra Alvdal.

Også en skole i Østre Toten mottok 10.000 kroner.

1,6 millioner kroner

Lotteriansvarlig Gunnar Moen opplyser at de de siste årene har delt ut 1,6 millioner kroner fordelt på 124 vinnere og fire trekninger i året.

– Spesielt hyggelig er det å dele ut premier til barnehager, skoler eller andre frivillige organisasjoner, sier Moen.

Returkartonglotteriet har eksistert siden 1997 og driftes av Grønt Punkt Norge på vegne av Norsk Returkartong.